Aangetrokken door schoonheid van licht en schaduw

NiSi en ZEISS ambassadeur Martijn Kort onder de loep

Remco Stunnenberg 1030 0
Martijn Kort is een in Nederland en internationaal bekroonde fotograaf die naast NiSi filters Benelux tevens ambassadeur van ZEISS Nederland is. Lees het verhaal van deze bijzondere fotograaf in DIGIFOTO Pro 5.2018.

Door zijn beroep als piloot, Martijn is gezagvoerder op een Boeing 737 voor Tui, reist hij over de hele wereld en probeert hij zo veel mogelijk vast te leggen met zijn camera. Martijn werd altijd al aangetrokken door de schoonheid van licht en schaduw en sinds 2014 is hij serieus en succesvol met fotografie bezig. In zijn Fine art-fotografie stapt hij graag weg van de realiteit. Dit wordt voornamelijk gedaan door gebruik te maken van lange belichtingstijden en selectieve contrasten.

© Martijn Kort

Hasselblad Masters

Het werk van de NiSi en ZEISS ambassadeur wordt gepubliceerd in verschillende tijdschriften en is eveneens te zien in een groot aantal online publicaties. Dit jaar bereikte hij de laatste tien in de finale van de Hasselblad Masters in de categorie Architectuur. De Hasselblad Masters is een van 's werelds meest prestigieuze fotografiecompetities.

© Martijn Kort

Lees het hele verhaal met Martijn en meer in DIGIFOTO Pro 5

Maar hoe kunnen we het werk van deze fotograaf die pas sinds een jaar of vier echt fanatiek fotografeert exact duiden? Lees het in DIGIFOTO Pro 5.2018. Deze verschijnt begin november. Wil jij deze uitgave graag op je eigen deurmat ontvangen? Neem dan snel een abonnement. Je kunt deze editie en voorgaande nummers ook los bestellen voor €7,95 inclusief verzendkosten (binnen Nederland).

Lees ook: Introductie NiSi Benelux Filter Sets en NiSi ND Filter Kits 

Lees ook: In gesprek met Fujifilm-ambassadeur Joep van Aert

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco