Nikon kondigt D850 Filmmaker's Kit aan

Peter Guldenpfennig 861 0
Toen de Nikon D850 vorig jaar geïntroduceerd werd, overtrof de camera ieders verwachtingen. Als fotocamera maakt deze indruk, maar ook zeker als filmcamera. Dat wil Nikon nu extra benadrukken met het uitbrengen van de D850 Filmmaker's Kit.

 

De kit is zo samengesteld om alles uit de videomogelijkheden van de D850 te halen en is tevens een all-in-one-set voor iedereen die serieus aan de slag wil met het maken van hoogwaardige video.

Nikon D850 Filmmaker's Kit

Het pakket bestaat uit de camera body, een EN-EL15A-batterij en drie  AF-S Nikkor lenzen, te weten: 20mm F1.8G ED, 35mm F1.8G ED en 85mm F1.8G. Verder vind je in de kit een Atomos Ninja Flame recorder/monitor die geleverd wordt met een power kit, een docking station en HDMI-kabel. Ook microfoons zitten in de kit: een ME-1 stereomicrofoon en een ME-W1 draadloze microfoon.

De Nikon D850 zelf is een zeer capabele camera voor het serieuze videowerk met ondermeer mogelijkheden tot het filmen van 4K UHD-video. Dat maakt het apparaat al aantrekkelijk voor mensen die professionele videocontent willen maken, maar deze kit onderstreept dat nogmaals doordat je in feite een fikse korting krijgt. Immers, schaf je alle onderdelen in de kit afzonderlijk aan, dan ben je stukken meer kwijt dan de adviesprijs van $5499,95 die Nikon de kit nu meegeeft. Helaas is de kit momenteel enkel voor de VS aangekondigd, maar wellicht vindt deze uiteindelijk ook zijn weg naar Europa. De kit is vanaf eind maart verkrijgbaar.

afbeelding van Peter Guldenpfennig

Peter Güldenpfennig | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Peter