DIGIFOTO Awards - Nikon D850

DIGIFOTO Awards - Nikon D850

Jasper van Bladel 974 0
De Nikon D850 overtreft de verwachtingen en is een begerenswaardige camera.

De introductie van de D850 heeft heel wat los gemaakt. De verwachtingen voor een D810-vervanger waren hoog gespannen, maar in dit geval bleken de specificaties de verwachtingen ver te overtreffen.

Allereerst de dynamiek, die is een stuk beter dan wat de al erg goede D810 presteerde. Er is een stop meer dynamiek maar opvallend is vooral dat de kleuren van sterk opgehelderde diepe schaduwen beelden veel beter zijn.

Qua ruisarmoede is de D850 een stuk beter dan de D810, bij de hoge iso-waarden is dat één stop. Het scherpstelsysteem dat we al van de D5 kenden, voldoet in alle situaties werkelijk uitstekend. Zelfs in situaties waarin je nauwelijks een hand voor ogen ziet (EV -4) stelt het snel en goed scherp en de precisie is uitstekend. De relatief bescheiden resolutiewinst van 36 naar 45 megapixels, wordt met de professionele Nikon-objectieven volledig uitgebuit. 

De D850 is een cadeau van Nikon aan zichzelf én aan de gebruikers. De camera biedt zoveel mogelijkheden voor een zeer concurrerende prijs, dat het niet anders dan een verkoopsucces moet worden. De D850 is een camera die op alle punten de verwachtingen overtreft en die in de praktijk vrijwel de ideale DSLR is. Het is de ideale landschaps- en studiocamera, maar hij voldoet ook uitstekend als reportage- en sportcamera én maakt video’s met een geweldige dynamiek en met heel weinig ruis. 

Getest in: DIGIFOTO Pro 4.2017

Prijs: € 3799,-
Info: Nikon

Beoordeling

Scherpte 9
Beeldfouten 9
Autofocus 8
Behuizing 9
Prijs/kwaliteit 8 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper