Skyline van Londen op een unieke manier beeld gebracht

Nikon D850 gebruikt bij het maken van 7.3-gigapixel panorama timelapse

Christel de Wolff 1780 0
Fotograaf Henry Stuart maakte 's werelds eerste gigapixel timelapse. Het haarscherpe beeld is opgebouwd vanuit 6.240 foto's in RAW-formaat. Samen zijn die goed voor meer dan zeven miljard pixels.

Nikon D850

De foto's werden gemaakt met een Nikon D850 met AF-S Nikkor 300mm F/2.8 objectief. Body en lens werden bevestigd op een geavanceerd elektrisch aangedreven statief. Dit speciale stukje techniek werd gemaakt door Nikon's in robottechnologie gespecialiseerd bedrijf Mark Roberts Motion Control.

Op de enorme panoramafoto is de skyline van wereldstad Londen tot in de kleinste details te zien. Nikon noemde zelfs dat je de verkeersborden tot wel vijf kilometer ver kon lezen. Dat laatste hebben we nog niet gecontroleerd, maar dat de details verbluffend zijn is duidelijk.

Het is dus niet alleen de grootte van de foto die spectaculair is, het gaat hier ook nog eens om een timelapse. De Nikon D850 heeft een etmaal in de dynamische stad is in beeld gebracht. Het is bovendien nog eens een uitzonderlijke mooie dag in de Engelse hoofdstad waardoor met name de foto's rond zonondergang prachtige kleuren bevatten. 

De enorme foto(s) kun je op je gemak bekijken vanuit huis. Dat doe je op de website van 24 Hour London.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel