Nikon bereikt belangrijke mijlpaal in productie objectieven

Redactie DIGIFOTO Pro 329

Nikon heeft de indrukwekkende mijlpaal van 120 miljoen geproduceerde NIKKOR-objectieven bereikt voor haar camera’s met verwisselbaar objectief.

Als een van de weinige fabrikanten ter wereld start Nikon het productieproces van elk objectief met de vervaardiging van optisch glas. Nikon biedt NIKKOR F-objectieven voor spiegelreflexcamera's en NIKKOR Z-objectieven voor systeemcamera's.

Vorig jaar vierde NIKKOR nog haar 90-jarig bestaan. Het heeft een opmerkelijke geschiedenis van technologische vooruitgang in haar producten en blijft innoveren. Nikon blijft zich inzetten voor de beeldcultuur om de mogelijkheden voor beeldcreatie uit te breiden, voortbouwend op de rijke geschiedenis van NIKKOR.

Het merk NIKKOR

NIKKOR werd in 1932 met de registratie van het handelsmerk NIKKOR door Nikon (toen nog Nippon Kogaku K.K.) officieel geïntroduceerd. Een jaar later, in 1933, werden de Aero-Nikkor-objectieven voor luchtfotografie geïntroduceerd. Tot op de dag van vandaag is Nikon een van de weinige fabrikanten van objectieven waarbij het productieproces begint bij de productie van optisch glas.  

Het voortdurende streven naar perfectie vormt de basis voor de uitzonderlijke optische prestaties en superieure kwaliteit van NIKKOR. Voor elk objectief wordt een nauwkeurig proces doorlopen dat voldoet aan Nikon’s strenge kwaliteitsnormen, van het eerste ontwerp tot controle van het eindproduct.

NIKKOR heeft door de jaren heen op consistente wijze geavanceerde technologieën geïntegreerd in haar objectieven, zoals functies als diafragmaregeling, autofocus en vibratiereductie (VR). Deze traditie wordt voortgezet met NIKKOR Z-objectieven, die speciaal zijn ontworpen voor systeemcamera's van Nikon, met een nieuwe vatting met de grootste diameter op de markt. Deze innovatie opent nieuwe mogelijkheden in het objectiefontwerp en op het gebied van optische prestaties.

Met de grote variatie aan NIKKOR Z-objectieven die de afgelopen jaren zijn uitgebracht, gaat Nikon nog een stapje verder in het verleggen van grenzen. Dit geldt ook voor de NIKKOR Z 58mm f/0.95 S Noct, het topmodel objectief dat records heeft gehaald als het meest lichtsterke objectief in de geschiedenis van Nikon met een diafragma van f/0.95.

Voor meer informatie over het uitgebreide assortiment NIKKOR-objectieven van Nikon, klik hier.

afbeelding van persberichten_179864

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie