400 miljoen actieve gebruikers op Instagram

Julian Huijbregts 1829
Instagram viert de mijlpaal van 400 miljoen actieve gebruikers. Per dag worden er meer dan 80 miljoen foto's gedeeld. Het sociale fotonetwerk is enorm gegroeid sinds Facebook in 2012 een miljard dollar neertelde voor de dienst.

Instagram meldt het bereiken van 400 miljoen actieve gebruikers op zijn blog. Het gaat daarbij om gebruikers die minimaal een keer per maand actief zijn. In december 2014 vierde Instagram nog het behalen van 300 miljoen actieve gebruikers.

Sinds de overname door Facebook in 2012 is Instagram flink gegroeid. Destijds had de dienst minder dan dertig miljoen gebruikers. Facebook betaalde een miljard dollar voor Instagram. Om dat geld terug te verdienen, experimenteert Instagram met advertenties. Onlangs werd bekendgemaakt dat adverteerders video's met een lengte tot dertig seconden kunnen plaatsen.

Daarnaast heeft Instagram de afgelopen maanden diverse vernieuwingen doorgevoerd. Zo werd de resolutie verhoogt naar 1080x1080 pixels en is het sinds kort mogelijk om foto's of video's te plaatsen die niet vierkant zijn.

Instagram werd in 2010 gelanceerd en was aanvankelijk alleen voor iPhones beschikbaar. In 2012 volgde een Android-versie. In 2013 verscheen een beta-versie voor Windows Phone. Deze app is nog altijd in beta en sinds 2014 niet meer ge├╝pdatet.