Mijlpaal voor Instagram: 600 miljoen gebruikers

Mijlpaal voor Instagram: 600 miljoen gebruikers

Nadja Geskus 814
Instagram heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Het platform telt sinds kort namelijk meer dan 600 miljoen gebruikers. Het social platform, dat sinds 2012 eigendom is van Facebook, wint nog maandelijks aan populariteit.

Instagram

Eerder dit jaar, rond mei, werd er gekozen voor een nieuwe huisstijl voor Instagram. Waar eerst een wat stoffig uitziende camera het icoon van het platform was, werd er ditmaal gekozen voor een simpeler en kleurrijker icoon. Later dit jaar kreeg Instagram een grote update met Instagram Stories. Een belangrijke toevoeging waar je foto's en video’s mee kunt delen die na 24 uur weer verdwijnen, vergelijkbaar met Snapchat.

‘Er is veel veranderd dit jaar, maar de Instagram community en de diversiteit van meningsuiting die het platform biedt zijn consequent gebleven.’

600 miljoen gebruikers

Instagram zag de afgelopen twee jaar het aantal gebruikers enorm stijgen. De mijlpaal van 600 miljoen gebruikers is dan ook fantastisch nieuws voor het platform. De dienst is daarmee nu populairder dan Twitter, maar haalt het nog niet bij Facebook zelf.

Mijlpaal voor Instagram: 600 miljoen gebruikers
afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja