Nieuwe Fujinon XF2X TC WR teleconverter voor FujiFilm X-camera's

Nieuwe Fujinon XF2X TC WR teleconverter voor FujiFilm X-camera's

Redactie DIGIFOTO Pro 2521
Fujifilm heeft zojuist de nieuwe Fujinon XF2X TC WR teleconverter aangekondigd. Met deze teleconverter kan het brandpuntafstand van gebruikte objectieven twee keer zo groot worden gemaakt.
De nieuwe Fujinon XF2X TC WR is opgebouwd uit negen hoogwaardige lenselementen in vijf groepen. Hierdoor moet de beeldkwaliteit volledig intact blijven met het gebruik van de teleconverter. De autofocus blijft met gebruik nog steeds goed werken, maar de diafragmawaarde gaat wel met twee stops omhoog. De camera laat de verandering in diafragma en brandpuntafstand zien, waardoor het altijd erg duidelijk is met welke instellingen je fotografeert.
Fujinon XF2X TC WR

Weerbestendig

De Fujinon XF2X TC WR is gemaakt van een stevig metaal en heeft ook een volledig metalen vatting. Hierdoor is de teleconverter spatwater- en stofbestendig en blijft goed werken bij temperaturen tot -10 graden Celcius. Door deze weerbestendigheid is de teleconverter goed te gebruiken in combinatie met de X-T1 en X-Pro 2 camera's.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujinon XF2X TC WR teleconverter ligt vanaf juni in de winkels en krijgt de adviesprijs van € 449,-. Voor meer infomatie kan je op deze website kijken.

In november bracht FujiFilm al een 1.4x converter op de markt.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie