Fujifilm lanceert XF35mm en XF1.4X Teleconverter

Redactie DIGIFO... 1866 0
In november zal Fujifilm de nieuwe Fujinon XF35mm F2 R WR en Xf1.4X TC WR Teleconverter voor X-mount lenzen lanceren. Dit zijn de nieuwste toevoegingen aan de bekende 'X-serie' reeks van verwisselbare lenzen voor de spiegelloze systeemcamera's.

Fujinon XF35mm F2 R WR

Deze lens heeft een brandpuntsafstand die equivalent is aan 53mm, met een kijkhoek die vergelijkbaar is met die van het menselijk oog en een maximaal diafragma van F/2.0. Dit levert een mooi bokeh-effect op. Het objectief van negen elementen in zes groepen creëert een goede balans tussen hoge beeldkwaliteit en compacte afmetingen. De buitenkant van de lens is weer- en stofbestendig en werkt bij temperaturen tot -10°C. In deze lens worden twee asferische lenzen gebruikt, waardoor de buitenkant klein en compact kon worden gehouden.

Adviesprijs: 399 euro.

Fujinon XF1.4X TC WR Teleconverter voor X-mount lenzen

Deze teleconverter kan de brandpuntsafstand van verwisselbare lenzen met een factor 1,4 vergroten. Hoewel het diafragma één f-stop groter wordt na montage, beschikt de teleconverter over een optisch design dat is opgebouwd uit zeven elementen in drie groepen, voor het behoud van de optische prestaties van de originele lens. Bovendien is de teleconverter, wanneer hij gemonteerd wordt op een compatibele lens, weer- en stofbestendig en werkt hij bij temperaturen tot -10°C.

Adviesprijs: 449 euro.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie