Nieuw: Leica SL 100-400 mm en SL 1.4x teleconverter voor het SL-Systeem

Redactie DIGIFOTO Pro 1982

Al meer dan 150 jaar maakt Leica Camera AG objectieven die baanbrekende precisie-instrumenten zijn en voortdurend de grenzen verleggen van wat technisch mogelijk is. Creatieve professionals vertrouwen op Leica camera's en objectieven om hun kijk op de wereld vast te leggen in een uitstekende beeldkwaliteit met de onmiskenbare Leica look. Nu vergroten de nieuwe Leica Vario-Elmar-SL 100-400 f/5-6.3 telezoom en de nieuwe Leica Extender L 1.4x opnieuw de vrijheid en flexibiliteit van fotografie en videografie met het Leica SL-Systeem.

OUT NOW: DIGIFOTO Pro 1.2023 - alles over analoge fotografie. 

Leica Vario-Elmar-SL 100-400 f/5-6.3

De nieuwe Leica Vario-Elmar-SL 100-400 f/5-6.3 biedt het langste zoombereik van het SL-Systeem en combineert hoogwaardige technologie met alle voordelen van een bijzonder compact en licht ontwerp. De toepassingsmogelijkheden zijn uiterst breed, en het is ideaal voor natuur-, vogel-, sport- en actiefotografie. Het wordt gekenmerkt door een snelle autofocus en hoge beeldkwaliteit over het gehele zoom- en diafragmabereik. De optische beeldstabilisatie voorkomt daarbij onscherpe opnamen en de autofocus stelt ook nauwkeurig scherp op bewegende onderwerpen. 

De SL 100-400 heeft een ARCA SWISS compatibele, afneembare statiefgondel die direct in een geschikte statiefkop geschoven kan worden zonder extra snelkoppelingsplaat. Dit garandeert altijd een stabiel en veilig gebruik op een statief. Met deze vergrendelbare statiefgondel kan het objectief ook onder elke hoek veilig worden vastgezet. Zo kan het objectief om de 90 graden vergrendeld worden, zodat snel gewisseld kan worden tussen liggend en staand beeldformaat.

Leica Extender L 1.4x

Als extra optie verlengt de nieuwe Leica Extender L 1.4x de brandpuntsafstand van de Leica Vario-Elmar-SL 100-400 f/5-6.3 nog verder tot een bereik van 140-560 mm. Met zijn compacte afmetingen past het in iedere fototas zodat het snel en flexibel gebruikt kan worden in combinatie met de SL telezoom. Zowel de verlengde brandpuntsafstand, als het diafragma, worden zoals gebruikelijk in de Exif-informatie weggeschreven, zodat ze de werkelijk gebruikte instellingen weergeven.

De nieuwe Leica Vario-Elmar-SL 100-400 f/5-6.3, los of in combinatie met de Leica Extender L 1.4, voegt een veelzijdige en compacte telezoom toe aan het SL-systeem en het L-mount portfolio. Het stelt fotografen en filmers in staat om unieke beelden vast te leggen met de bekende Leica look en beeldkwaliteit.

Prijzen en beschikbaarheid

De adviesprijs voor de nieuwe Leica Vario-Elmar-SL 100-400 f/5-6.3 bedraagt € 2.200,- inclusief btw. De adviesprijs voor de Leica Extender L 1.4x is € 900,- inclusief btw. Beide producten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de Leica Store Amsterdam, Leica Store Lisse en de Leica-dealers in Nederland.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie