Nieuwe en exclusieve Leica Q2 “Ghost” door Hodinkee

Redactie DIGIFO... 389 0
In 2019 heeft Leica Camera AG het speciale model Leica M10-P "Ghost” ontworpen, samen met Hodinkee, een van de meest toonaangevende platforms op het gebied van horloges. De succesvolle samenwerking van toen wordt nu voortgezet met een speciale editie in twee varianten van de Leica Q2: de Leica Q2 "Ghost" by Hodinkee en de Leica Q2 "Ghost" Set by Hodinkee.

Het tijdloze ontwerp van de Leica Q2 "Ghost" van Hodinkee is een eerbetoon aan een iconisch duikhorloge dat onder kenners bekend staat als "Ghost Bezel". Geïnspireerd door het klassieke horloge met zijn zeldzame grijze bezel (ring rond de wijzerplaat), hebben de Leica-ontwerpers, samen met Hodinkee, de elegante en discrete kleurstelling van het speciale Leica Q2 model gecreëerd.

De stijlvolle grijze lederen bekleding van fijn rundleer met een natuurlijke textuur, is voorzien van een speciale coating om de Leica Q2 "Ghost" by Hodinkee op betrouwbare manier te beschermen tegen weersinvloeden. De bovenkant en het objectief zijn in onopvallend lichtgrijs gelakt en het rode Leica logo is bewust weggelaten. De speciale editie omvat een draagriem rondgeweven van grijs garen met een stabiele sleutelhangerband. Technisch gezien is de Leica Q2 "Ghost" van Hodinkee trouwens identiek aan het “standaard” model Leica Q2.

Als tweede variant presenteert Hodinkee de Leica Q2 "Ghost" Set van Hodinkee. De wereldwijd tot slechts 150 sets beperkte oplage is versierd met een opdruk van Leica op de bovenplaat. Bovendien getuigen twee gravures in het display glas van het exclusieve karakter: zij tonen het speciale serienummer tussen 001/150 en 150/150 en de naam van de set. De Leica Q2 "Ghost" Set van Hodinkee bevat ook een zilveren duimsteun, een grijze draagriem en wordt geleverd met een certificaat van echtheid.

Prijzen en beschikbaarheid

De Leica Q2 "Ghost" van Hodinkee is vanaf 8 december 2022 verkrijgbaar bij de Leica Store Amsterdam en de Leica Store Lisse. De verkoopprijs zal € 5.950,00 inclusief btw bedragen. De Leica Q2 "Ghost" Set by HODINKEE zal exclusief en beperkt verkrijgbaar zijn op de Hodinkee website vanaf 15 november 2022.

Ga voor meer informatie over de producten naar: limited.hodinkee.com/leica/

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie