Expositie

Expositie: de geschiedenis van de fotocamera bij World Press Photo Zutphen

Christel de Wolff 1433 0
Tijdens de World Press Photo Zutphen die van 6 tot en met 29 juli wordt gehouden, is ook de expositie 'De geschiedenis van de fotocamera' te zien in de Walburgiskerk.

Tegenwoordig worden bijna alle prijswinnende foto's van World Press Photo geschoten met een digitale camera, maar dat was vroeger wel anders. Samen met Stichting Fotografica museum Zoetermeer en Fotografica, de Nederlandse vereniging van fotograficaverzamelaars, toont World Press Photo Zutphen deze tijdlijn van de fotocamera in de vorm van een expositie.

Fotografica?

Fotografica is de verzamelnaam voor alles wat met fotografie te maken heeft. Tijdens World Press Photo Zutphen zie je in de Credokapel tientallen fototoestellen: van de negentiende-eeuwse exemplaren van hout met platen en de eerste metalen camera uit 1849 tot en met analoge camera's met rolletjes en uiteindelijk de eerste digitale camera's. 'Als vereniging voelen we ons verantwoordelijk voor het behoud van industrieel ambachtelijk en cultureel-fotografisch erfgoed', zegt Pim van der Veer van Fotografica.

Openingstijden

De tentoonstelling is te zien van vrijdag 6 tot en met zondag 29 juli 2018.
maandag  13:00 – 17:00, dinsdag tot en met zaterdag  10:30 – 17:00, zondag  13:00 – 17:30
Tickets zijn 5 euro en geven zowel toegang tot World Press Photo als De geschiedenis van de fotocamera. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

Meer informatie over de expositie en het complete programma van World Press Photo Zutphen vindt je op de website.

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel