Nieuwe compacte lens voor de PENTAX K-mount digitale SLR-camera’s

Nieuwe compacte lens voor de PENTAX K-mount digitale SLR-camera’s

Redactie DIGIFO... 2061 0
RICOH IMAGING COMPANY LTD. introduceert een nieuwe standaard zoomlens: de HD PENTAX-D FA 28-105mm F3.5-5.6ED DC WR. Deze is compact, licht van gewicht en heeft een brandpuntafstand van groothoek tot middelgrote telefoto.

De veelzijdige zoomlens is met zijn hoogwaardige optische elementen ontwikkeld voor de beeldcirkel van een grote 35 mm full-frame imagesensor. Gebruik de lens met de PENTAX K-1-camerabody voor beelden in hoge resolutie. De lens is een ideale alledaagse lens voor deze nieuwe 35 millimeter full-frame digitale SLR-camera.

Belangrijkste kenmerken

Standaard zoomlens voor de meestgebruikte producten
Deze standaard zoomlens is geschikt voor de beeldcirkel van een 35 millimeter full-frame beeldsensor en bereikt brandpuntafstanden tussen 28 millimeter groothoek en 105 millimeter middelgrote telefoto. De lens behoudt zelfs aan de randen van het beeldveld voldoende helderheid, en compenseert verschillende aberraties. Met het beeldvermogen van de 36,4 effectieve megapixels van de PENTAX K-1 zorgt de lens voor beeld in hoge resolutie. Haar compacte, lichtgewicht body en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maken deze lens een perfecte basislens voor de PENTAX K-1.

Met uitstekende beeldomschrijving een aanvulling op de prestaties van full-frame digitale SLR-camera
In haar 15-element, 11-groep-optieken, combineert deze zoomlens twee zeer nauwkeurige asferische optische elementen, één ED-glaselement (Extra-low Dispersion) en één optisch element van afwijkend dispersieglas. Dit zorgt voor helder, scherp beeld met minimale chromatische en sferische aberraties. Doordat de optieken zorgen voor voldoende oplossend vermogen voor de grote beeldsensor met veel pixels, produceert de lens scherp afgetekend, gedetailleerd beeld.

HD-coating voor betere lichtdoorlatendheid    
De lens is behandeld met een hoogwaardige, meerlaagse HD-coating. Vergeleken met gebruikelijke meerlaagse coatings garandeert deze door PENTAX ontwikkelde coating een betere lichtdoorlating en minder reflectie. Daarmee zorgt de lens voor heldere beelden met hoog contrast, zonder schitteringen en schaduwen – zelfs onder veeleisende lichtomstandigheden als tegenlicht.

Quick-Shift-focussysteem

Dit door PENTAX ontworpen systeem zorgt ervoor dat gebruikers snel kunnen schakelen tussen automatisch en handmatig scherpstellen, nadat zij het onderwerp hebben scherpgesteld met het AF-systeem van de camera.

Waterafstotende constructie  
De lens heeft een waterafstotende constructie, met acht afgedichte onderdelen zodat er geen water aan de binnenkant van de lens komt. Gecombineerd met een waterafstotende PENTAX digitale SLR-camerabody hebben gebruikers een duurzaam, betrouwbaar digitaal beeldvormingssysteem voor fotograferen onder veeleisende omstandigheden – zelfs met regen of mist, en op locaties waar water op kan spatten.

Overige functies

  • SP-coating (Super Protect) op het voorste oppervlak van de lens stoot effectief water en vet af.
  • Afgerond diafragma voor een mooi, soepel bokeh-effect (onscherpte), dat tegelijkertijd het strepeneffect van puntlichtbronnen minimaliseert.
  • Met de ingebouwde DC-motor is de autofocus van de lens stil en snel te bedienen.
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie