Nieuwe accessoires Hasselblad X System lijn

Siem van Woerkom 932
Hasselblad onthuld 2 nieuwe accessoires voor de Hasselblad X System Lijn.

Hasselblad Release Cord X

De Hasselblad Release Cord X geeft de gebruiker controle om foto's te nemen zonder hiervoor de camera aan te raken. Vooral als er geschoten wordt met lange sluitertijden is dit ideaal om het schudden van de camera tegen te gaan. Een duurzame kabel van 90cm omwikkeld met dik katoen verbind met de microfoon input poort op de X1D-50c, en zorgt zo voor de verbinding naar de camera body. Wanneer de knop ingedrukt blijft kunnen er meerdere foto's genomen worden in de Continuous Capture modus. Autofocus is ook mogelijk met de kabel. Voor de meest soepele functionaliteit moet de X1D up-to-date zijn tot de laatste 1.22 firmware. 

release cord x hasselblad system

Hasselblad Charging Hub

De nieuwe Hasselblad Battery Charging Hub maakt het mogelijk om twee X1D batterijgen op de laden. LED's op de voorkant van de charger geven aan wanneer de batterijen vol zijn, hiernaast is het handig om even snel te checken hoeveel lading er nog op een accu aanwezig is die je voorhanden hebt. De Battery Charging Hub ondersteunt 1e generatie 3200mAh X System batterijen, en huidige 3400mAh batterijen. Deze laatste ondersteunen ook de QuickCharge functie, deze zorgt ervoor dat je accu's zo'n 25% sneller laden dan voorheen. Het opladen van twee batterijen tegelijkertijd zou volgens Hasselblad zo'n 2,5 uur moeten duren. Gemaakt van sterk metaal en met een compact design, zorgt de Battery Charging Hub ervoor dat fotografen nooit meer zonder energie staan. 

Hasselblad charging hub

De Hasselblad Release Cord X is vanaf midden april beschikbaar met een adviesprijs van €69.

De Hasselblad Battery Charging Hub is vanaf nu beschikbaar in de US, en middel april beschikbaar in Europa met een adviesprijs van €129.

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem