Wanneer snelheid telt

Deze accessoires voor reportagefotografie mogen niet ontbreken in jouw uitrusting

Redactie DIGIFOTO Pro 1731
Nieuws- en reportagefotografie wordt gekenmerkt door de snelheid waarmee je moet kunnen handelen. Doe je er te lang over om je camera in te stellen, dan mis je belangrijke momenten. Het laatste wat je kunt gebruiken als nieuws- en reportagefotograaf is het onnodig klungelen met accessoires. Daarom hebben we een aantal onmisbare fotografieaccessoires voor je op een rijtje gezet die met elkaar gemeen hebben dat ze het leven van een nieuws- en reportagefotograaf een stuk makkelijker maken.

MagMod Professional Flash Kit

Eindeloze mogelijkheden voor je reportageflitser

De MagMod Professional Flash Kit is een hele waardevolle aanvulling op je fotografie-arsenaal. Je dient te beschikken over een reportageflitser waar je de universele kit op kunt bevestigen. Door middel van de verschillende accessoires kun je de flitser veranderen in een prachtige natuurlijke lichtbron of kun je het licht juist afbuigen en richten. Hou je van experimenteren met licht dan kun je met de MagMod-uitbreidingen alle kanten op en je reportageflitser zelfs allerlei verschillende kleuren laten toevoegen. Wanneer je over meerdere flitsers beschikt, kun je er ook voor kiezen om de set te monteren op een tweede flitser. Een saaie achtergrond wordt zo moeiteloos een stuk spannender door de diverse lichteffecten.

PRIJS € 219,- INFO DISNET.NL

Think Tank

Urban access sling veilig en snel toegang tot je apparatuur

Je kent de Think Tank Urban Access van de slimme rugzakken, maar dit model is er ook in sling uitvoering. Met de Urban Access Sling-tas kom je snel bij je spullen zonder dat je de tas hoeft af te doen. De innovatieve ‘Slings Both Ways’-functionaliteit stelt je in staat om de tas over je linker- of rechterschouder te plaatsen, afhankelijk van je voorkeur. Door de schouderband eenvoudigweg aan weerszijden van de tas te verwisselen, kun je de gewichtsverdeling aanpassen voor meer comfort tijdens lange tochten. De panelen aan beide zijden bieden toegang tot je camera-uitrusting. De tassen zijn beschikbaar in twee formaten (8 en 10 liter) en beschikbaar in dezelfde trendy ‘graphite’ kleurstelling die je ook al kent van de Urban Access rugzakken. 

PRIJS € 109,99  en € 119,99 INFO THINKTANKPHOTO.COM

Flitsen met een reportageflitser van toevalstreffer naar voltreffer

Wil je aan de slag met je reportageflitser, zorg er dan voor dat dit accessoire geen geheimen meer voor je heeft. Als je meer kennis over flitsfotografie wil opdoen, dan zijn de instructieboeken van Sonja van Driel een absolute aanrader. Sonja’s boek Flitsen met een Reportageflitser wordt door lezers met maar liefst vijf sterren gewaardeerd. Het boek is geschreven met het doel om in allerlei situaties perfect belichte flitsfoto’s te maken. Het is een echt doe-boek en staat vol met stap-voor-stap oefeningen die ervoor zorgen dat je het flitsen direct in de praktijk brengt.

PRIJS € 24,50 INFO SONJAVANDRIEL.NL

Profoto A1x AIRTTL

Klein formaat, grootse prestaties

De Profoto A1X is in alles een echte Profoto-flitser, maar in een kleiner formaat dan bijvoorbeeld de Profoto B1X. Ten opzichte van zijn voorganger kan de A1X 450 keer flitsen op vol vermogen in plaats van 350 keer. Daarnaast beschikt de A1X nu over 20 verschillende channels zodat pers- en studiofotografen niet elkaars flitsers triggeren. Daarnaast heeft Profoto ook de recycle time ten opzichte van zijn voorganger weten te verlagen naar 0.05 - 1.0 seconden. De unieke ronde kop levert licht dat zowel natuurlijk als mooi is met een zachte, gladde afloop. De A1X is zeer eenvoudig in gebruik, met supersnelle recycletijden en een batterij die lang meegaat, zodat je nooit een shot hoeft te missen. De Profoto A1X is verkrijgbaar voor Canon, Nikon, Sony en Fujifilm.

PRIJS € 1.175,- INFO: KAMERA-EXPRESS.NL

Chilipower USB Duo Set

Geef je camera extra pit!

Als je veel onderweg bent en veel fotografeert of filmt, dan red je het niet met één volledig opgeladen accu. Je wil natuurlijk te allen tijde voorkomen dat je met een lege camera komt te staan op de momenten die tellen. Daarom is de ChiliPower USB Duo Kit in het leven geroepen. Deze handzame en compacte set bestaat uit twee camera accu's én een bijpassende USB-dubbellader. Met deze lader kun je tot twee accu's tegelijk opladen en is aan te sluiten op iedere USB-poort, bijvoorbeeld in de auto, laptop, lichtnet-adapter of in een powerbank. De set is leverbaar voor alle courante camera’s.

PRIJS VANAF € 34,95 INFO SAAKE-SHOP.NL

MacWet Climatec

Fotografiehandschoen laat je niet uit het veld slaan door koude vingers

Als reportagefotograaf wil je dicht op de actie zitten, soms betekent dit dat je uren lang ergens moet staan en vaak niet in al te prettige omstandigheden. De MacWet Climatec handschoen rekent af met koude handen, maar niet ten koste van het grip houden op je camera. De handschoen is speciaal ontwikkeld voor natuurfotografen, maar je handen zullen je ook zeker dankbaar zijn wanneer je de handschoenen aantrekt als je op een vroege koude winterochtend besluit achter het nieuws aan te gaan.

PRIJS € 39,95 INFO DEGREEF-PARTNER.NL

Dit artikel werd geschreven door Christel de Wolff en gepubliceerd in DIGIFOTO Pro 1.2020

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie