H-ES200E LEICA DG ELMARIT

Nieuw tele-objectief van Panasonic

Redactie DIGIFO... 607 0
Nog meer nieuws van Panasonic. Naast de indrukwekkende Lumix G9 komt het bedrijf ook met een nieuw tele-objectief. De H-ES200E LEICA DG ELMARIT. Dit objectief heeft een brandpuntsafstand van 400mm (kleinbeeldequivalent) en kan met gemak uit de hand scherpe opnames maken.

Het nieuwe objectief van Panasonic is een nieuw lichtsterk tele-objectief dat uitstekend gebruik maakt van het MFT-formaat van de sensoren in Panasonic-camera's. Dit objectief heeft een vast brandpuntsafstand van 200mm, wat overeenkomt met 400mm met een full frame-sensor. Voor wie dit nog niet genoeg vindt kan de 1,4x teleconverter worden gebruikt om een effectief brandpuntsafstand te krijgen van maar liefst 560mm. We hebben er al mee gewerkt in Portugal en de foto's zijn al te zien in ons Hands on-artikel.H-ES200E LEICA DG ELMARIT

Lees ook: Hands on met de Panasonic Lumix G9 in Portugal

Beeldstabilisatie

Het nieuwe objectief heeft een maximaal diafragma van f/2.8 en is het objectief uitgerust met een beeldstabilisatie die uitstekend kan samenwerken met de In Body-beeldstabilisatie van bijvoorbeeld de nieuwe Lumix G9. Hierdoor ben je altijd verzekerd van haarscherpe foto's zonder dat je gebruik hoeft te maken van een statief.

Prijs en beschikbaarheid

Het nieuwe H-ES200E LEICA DG ELMARIT-objectief moet vanaf half januari in de winkels liggen voor een adviesprijs van € 2.999,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Panasonic.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie