Nieuw initiatief Felix &Foam start in Felix Meritis

Redactie DIGIFO... 1295 0
Donderdag 17 april opent Felix &Foam, een nieuw initiatief van Foam in samenwerking met Frame en restaurant Foyer, in het monumentale gebouw Felix Meritis in Amsterdam. Foam is door de Gemeente Amsterdam gevraagd om de komende zes maanden verantwoordelijkheid te nemen voor de inhoudelijke programmering van dit pand.

Persbericht:

Felix &Foam doet recht aan de historie van het gebouw door kunst en cultuur te programmeren in samenwerking met diverse partners, fotografen en kunstenaars. Naast fotografie staan video, film, mode en design op het programma, met de nadruk op werk van jong en opkomend talent.

Tot oktober 2014 is Felix &Foam de plek waar kunst, cultuur en evenementen samenkomen. De zeven zalen, de balie en de foyer van het pand worden gevuld met tentoonstellingen, filmvertoningen, installaties, een restaurant, verrassende winkels en een inhouse gallery. Ook zijn er presentaties, lanceringen, workshops en diverse evenementen. Twee keer per week wordt er een wisselend avondprogramma georganiseerd met muziek, theater en debatten. Iedere vrijdag is er Felix &Friday. Het pand zal zeven dagen in de week geopend zijn voor publiek, t/m 30 september 2014.

Felix & Foam

&Foam

Foam toont fotografie in twee tentoonstellingen met jong talent in de voormalige concertzaal. Gestart wordt met The Space Between Us, met werk van negen hedendaagse Nederlandse fotografen die ieder op geheel eigen wijze bezig zijn met het onderzoeken en verbeelden van het menselijk lichaam. Foams galerie Foam Editions presenteert bijzondere limited edition prints en de boekwinkel van Foam krijgt een prominente plek in het gebouw. In samenwerking met diverse jonge kunstenaarscollectieven, wordt een openbare werkruimte ingericht waar bezoekers work in progress kunnen bekijken en waar snel wisselende tentoonstellingen en installaties worden gemaakt.

Iedere maand presenteert een nieuw collectief werk. Gestart wordt met De Fotokopie, georganiseerd door Galerie de Schans. Foam cureert bovendien samen met galerie Juliette Jongma een zaal waar films en videowerken worden getoond die verschillende vormen van performance binnen de kunstenaarspraktijk onderzoeken. Zo is onder meer werk van Annika Kahrs, Ursula Mayer en Mary Reid Kelley te zien. In de voormalige theaterzaal wordt een gevarieerd programma met verschillende partners op het snijvlak van diverse kunstdisciplines georganiseerd zoals muziek-, dans- en theatervoorstellingen, debatten en meer. In de nok van het gebouw is een Camera Obscura geïnstalleerd en worden workshops gegeven.

Frame Stores

Frame Publishers heeft in samenwerking met ontwerpbureau i29 interior architects twee winkels ingericht, met een focus op mode en design. Deze bijzonder vormgegeven Frame Stores, een driedimensionale versie van het tijdschrift, bieden een podium voor nieuw talent, nieuwe producten en nieuwe merken uit de mode, kunst en design maar ook media, beauty en food. Uiteraard is er een collectie boeken en tijdschriften, met als basis de eigen collectie van Frame Publishers. Daarnaast zal Frame in deze ruimtes tal van evenementen organiseren, van lanceringen tot exposities en lezingen.

Foyer

In de voormalige Foyer van het gebouw starten jonge ondernemers een gelijknamig restaurant. Vanaf 2 mei serveert Foyer Hollandse gerechten in een modern jasje,voor zowel lunch als diner.

Lancering en opening Felix &Foam donderdag 17 april

Felix &Foam, Frame, Foyer &Friends wordt door Carolien Gehrels (wethouder Kunst & Cultuur) geopend voor publiek op donderdag 17 april, vanaf 18.00 uur. Met optredens van de band My Baby, het Amsterdams Andalusisch Orkest, DJ Gauche Caviar en een live-set van Saux, georganiseerd door KLEAR, een concept van het collectief Jongens van de Wereld. RSVP op Facebook.

Felix &Foam is mede tot stand gekomen dankzij de Gemeente Amsterdam.

www.felixandfoam.org
www.facebook.com/felixandfoam

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie