Meerjarige samenwerking Lexar en Fia World Rally Championship

Redactie DIGIFO... 733 0
Transcontinenta, importeur voor Lexar in Nederland, kondigt hierbij aan dat Lexar een officiële leverancier is voor de 2014 FIA World Rally Championship series. De ‘kick-off’ van deze unieke samenwerking vond afgelopen weekend plaats tijdens de legendarische Monte Carlo Rally 2014.

Persbericht

De meerjarige overeenkomst houdt in dat Lexar een breed assortiment aan geheugenoplossingen beschikbaar zal stellen aan de promotor, WRC Promotor GmbH, en het audio-visuele productieteam van dit kampioenschap. Zo wordt uitzending van de rally aan een wereldwijd publiek van 600 miljoen kijkers mogelijk gemaakt.

High-speed Lexar CompactFlash en microSD- kaarten zullen vanuit elke World Rally auto on-board video vastleggen, terwijl Lexar USB-drives gebruikt zullen worden om de opgeslagen gegevens en video vanuit de diverse locaties over te brengen.
Oliver Ciesla, Co–Managing Director van WRC promotor GmbH verklaard: 'We zijn verheugd Lexar te verwelkomen als onze nieuwe officiële leverancier voor het FIA World Rally Championship  en ons audio-visuele productie team van WRC TV. In de wereld van digitale media is direct vastleggen en veilig opslaan van beelden cruciaal. Dat we nu toegang hebben tot Lexar’s toonaangevende deskundigheid qua geheugen oplossingen is een echte aanwinst voor ons productieteam. De WRC omgeving is uitdagend en gevarieerd,  aangezien onze camera’s tijdens de secties de actie moeten vastleggen, vanuit de lucht en on-board vanuit de auto, tijdens de koude winters, hete zomers en natte herfstdagen. We zijn enorm enthousiast over deze samenwerking met Lexar'.

Wes Brewer, Vice President en General Manager Lexar Group zegt over de samenwerking: 'Ik ben blij dat Lexar is uitgegroeid tot een officiële leverancier van het FIA World Rally Championship, één van de meest opwindende en visueel verbluffende sportieve events in de wereld. Rallysport staat aan de top van de technologie en geeft ons derhalve de kans om de high-performance mogelijkheden van de nieuwste Lexar producten te presenteren in de meest veeleisende situaties. Wij streven ernaar om deze samenwerking te gebruiken om de bekendheid voor onze Lexar producten wereldwijd te verhogen en ons op een unieke wijze in de markt te positioneren'.

Tiedo Boertien, Commercieel Directeur Trancontinenta BV benadrukt desgevraagdnog: 'Als distributeur voor Lexar zijn we uitermate blij met dit nieuwe meerjarige initiatief van Lexar en de WRC. Met deze samenwerking wordt nogmaals de kwaliteit van Lexar media oplossingen als, CF, SD en Micro-SD kaarten plus de USB jumpdrives onderstreept, aangezien ze gebruikt worden in de zwaarst mogelijke omstandigheden. De positionering van Lexar, ‘PERFORMANCE, DRIVEN’ komt goed tot zijn recht. Zeker aangezien het om een relevant partnership gaat, waarbij de Lexar producten ook daadwerkelijk gebruikt worden. Transcontinenta zal gedurende deze samenwerking diverse distributie- en consument- gerichte activiteiten gaan ontplooien. So stay tuned!'

Lexar WRC

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie