Dakar-rally

Spectaculaire beelden Dakar-rally

Christel de Wolff 253 0
Hou je van motorsport? Dan zal het je niet zijn ontgaan dat de Dakar-rally op dit moment in volle gang is. Een feest voor sportfotografen, tenminste, als je tegen stofhappen kunt.

Press Team Dakar-rally

In het midden van alle actie, werken drie sportfotografen samen om de mooiste foto's van de Dakar-rally 2019 te schieten. In een korte reportage van het AD leggen zij uit hoe het is om de befaamde woestijnrace vast te leggen. 

Meer beelden van Dakar-rally 2019

Naast fotografen, is er een videoploeg actief, die de spectaculaire moves van motorfietsen, auto's en vrachtwagens in bewegende beelden vastleggen. Kun je geen genoeg krijgen van de actie? Bekijk dan hier alle door het Dakar Press Team vrijgegeven beelden. 

Foto: Paul Henning Nielsen, Dakar Press Team

Over de Dakar-Rally

De Dakar-rally is een rally voor auto's, vrachtwagens, quads en motoren die jaarlijks wordt gehouden in de maand januari. De naam verwijst naar de Senegalese hoofdstad Dakar, die tot 2008 ieder jaar aangedaan werd, meestal als finishplaats. Oorspronkelijk voerde de rally van de Franse hoofdstad Parijs naar Dakar, en heette daarom Parijs-Dakar. Later kwamen er ook andere startpunten, en in 2009 werd de hele rally naar Zuid-Amerika verplaatst, met start en finish in Buenos Aires. De editie van 2012 had als startpunt Mar del Plata, maar finishte in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Zelf aan de slag?

Zelf aan de dag met (extreme) sportfotografie? Auteurs Huub Keulers en Marcel van der Looij maakten er een boek over dat je zowel inspireert als op weg helpt! 

Lees meer: Focus op fotografie: Sportfotografie

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel