Goede reflexen

Mustsee: rallyfotograaf kruipt door het oog van de naald

Redactie DIGIFO... 812 0
Rallyfotografie is misschien wel één van de meest risicovolle takken van de fotografie. Ondanks dat er bij rally-races nog wel eens een auto langs de weg beland, gaat het meestal goed. Zo ook in deze video, al zal de fotograaf nog wel even bij moeten komen van de schrik.

Fotografie kent vele vormen en de ene is een stuk veiliger dan de ander. De kans dat er iets faliekant mis gaat is bij bijvoorbeeld productfotografie is een stuk kleiner dan bij reisfotografie, om maar wat te noemen, en vaak zijn de gevolgen een stuk minder drastisch. Rallyfotografie is misschien wel één van de meest risicovolle takken van sport, met grote, zware auto's die razendsnel over smalle onverharde wegen stuiteren terwijl fotografen (en toeschouwers) vaak vlak langs de het parkoers staan. Onlangs is een video verschenen van een bijna-ongeluk tijdens een rally-wedstrijd in Oost-Europa. Een deelnemende auto schiet ongecontroleerd naast de weg en een fotograaf weet net op tijd weg te duiken. We zijn benieuwd of hij nog foto's heeft gemaakt vlak voor het ongeluk, het kan niet anders dan dat die zeer spectaculair zijn.

 

Lees ook: Politieagent ziet camera aan voor geweer, schiet fotograaf neer

Rallyfotofrafie

Rallyfotografie is niet alleen één van de gevaarlijkste vormen van fotografie, maar ook een behoorlijk lastige. De deelnemende auto's scheuren vaak in hoge snelheid over smalle paadjes met scherpe bochten, waardoor het voor fotografen lastig is om zich voor te bereiden op de komende auto's. En herkansingen zijn al helemaal schaars. Als rallyfotograaf moet je dus goede reflexen hebben, waar deze fotograaf ongetwijfeld profijt van heeft gehad.

Coverfoto: Screenshot van de video.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie