Meer over de Canon EOS R8

Redactie DIGIFOTO Pro 555

Canon heeft de EOS R8 aangekondigd, de lichtste fullframe EOS R-camera tot nu toe. Samen met de EOS R8 wordt ook de RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM uitgebracht.

De Canon EOS R8 heeft een 24,2 megapixel fullframe CMOS-sensor met een verbeterd dynamisch bereik en is daardoor ideaal voor portret-, evenement- en landschapsfotografie. Met een hoge uitleessnelheid kan de camera continu-opnamen maken met 40 fps en heeft hij een hoge ISO-waarde met weinig ruis tot 102.400. De Dual Pixel CMOS AF II-functie is intelligent en kan onderwerpen detecteren en volgen, inclusief dieren, voertuigen en mensen, met gezichts- en oogdetectie voor een nauwkeurige scherpstelling.

Met een gewicht van slechts 461 gram (incl. geheugenkaart en accu) is de EOS R8 de lichtste fullframe EOS R-camera tot nu toe en heeft het dezelfde afmetingen als de EOS RP. De camera heeft echter extra functies, zoals een hogere resolutie op het aanraakscherm, een verversingssnelheid van maximaal 120 keer per seconde op het zoekerbeeld en ondersteuning voor UHS-II SD-kaarten in de kaartsleuf. De camera is gemakkelijk te bedienen met een handig programmawiel met 12 modi voor foto- en video-opnamen en een speciale schakelaar om te wisselen tussen fotografie en video.
canon eos r8

'Geef je creativiteit een full-frame upgrade. Betere bokeh, grotere beeldhoeken en een beeldkwaliteit die je versteld doet staan, zelfs bij weinig licht.'

Video

De Canon EOS R8 kan ook 4K 60p video's vastleggen die zijn oversampled van 6K-sensorgegevens, evenals 180 fps Full HD-opnamen voor slow motion video's. Canon Log 3 bij 10-bits YCbCr 4:2:2 H.265 interne opnamen zijn beschikbaar voor een groter dynamisch bereik en hogere flexibiliteit na de productie.

Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM

De RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM is een kleine, lichtgewicht standaardzoomlens met beeldstabilisatie tot 4,5-stops en past op alle camera's uit de EOS R-serie.

Prijs en beschikbaarheid

De Canon EOS R8 heeft een verkoopprijs van €1819,- en de RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM lens heeft een prijs van €409,-. Beide producten zijn beschikbaar vanaf maart 2023.

Info: canon.nl

Lees ook: 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie