Lichtste full-frame EOS R-camera tot nu toe

Maak kennis met de Canon EOS R8

Christel de Wolff 504

Met de EOS R8 maakt Canon full-frame fotograferen toegankelijk voor iedereen. Geef je creativiteit een full-frame upgrade. Profiteer van betere bokeh, grotere beeldhoeken en een beeldkwaliteit die je versteld doet staan, zelfs bij weinig licht. Deze voordelen gelden voor zowel stilstaande als bewegende beelden. 

De Canon EOS R8 heeft een 24,2 megapixel fullframe CMOS-sensor met een verbeterd dynamisch bereik en is daardoor ideaal voor portret-, evenement- en landschapsfotografie. Met een hoge uitleessnelheid kan de camera continu-opnamen maken met 40 fps en heeft hij een hoge ISO-waarde met weinig ruis tot 102.400. Dit maakt de EOS R8 perfect voor het fotograferen van snelle objecten en in weinig licht. De Dual Pixel CMOS AF II-functie is intelligent en kan onderwerpen detecteren en volgen, inclusief dieren, voertuigen en mensen, met gezichts- en oogdetectie voor een nauwkeurige scherpstelling. Dankzij het verbeterde dynamische bereik kunnen beelden met krachtige kleuren worden vastgelegd. De full-framesensor biedt bovendien een geringere scherptediepte, waardoor een zachte achtergrond wordt gecreëerd en het onderwerp nog beter naar voren komt.

Lees ook: Canon EOS R8 beste full frame advanced camera volgens TIPA

Canon EOS R8: lichtste full-frame EOS R-camera tot nu toe

Sinds de introductie van systeemcamera’s zijn camerabody’s een stuk compacter geworden, zo ook de full-frame modellen. Door deze ontwikkeling kun je beschikken over full-frame kwaliteit in een lichtgewicht behuizing. Met een gewicht van slechts 461 gram (incl. geheugenkaart en accu) is de Canon EOS R8 de lichtste full-frame EOS R-camera tot nu toe en heeft het dezelfde afmetingen als de zeer toegankelijke Canon EOS RP. 

De Canon EOS R8 is geen instapcamera. Het toestel heeft extra geavanceerde functies en verbeterde prestaties, zoals een hogere resolutie op het aanraakscherm, een verversingssnelheid van maximaal 120 keer per seconde op het zoekerbeeld en ondersteuning voor UHS-II SD-kaarten in de kaartsleuf. De camera is gemakkelijk te bedienen met een handig programmawiel met twaalf modi voor foto- en video-opnamen en een speciale schakelaar om te wisselen tussen fotografie en video.

Lees ook: Uitgelicht: nieuwe gear en gadgets. o.a. Canon EOS R8, SIGMA, Samyang en Tamron objectieven

Video

Wie aan de slag wil met video, kan goed uit de voeten met de Canon EOS R8. De Canon EOS R8 kan 4K 60p video's vastleggen die zijn oversampled van 6K-sensorgegevens, evenals 180 fps Full HD-opnamen voor slow motion video's. Canon Log 3 bij 10-bits YCbCr 4:2:2 H.265 interne opnamen zijn beschikbaar voor een groter dynamisch bereik en hogere flexibiliteit na de productie.Ook kunnen HDR PQ en HDR Movie modi worden geselecteerd door gebruikers met een HDR-workflow en een clean HDMI-uitvoer naar compatibel apparaten.

Om focus breathing tijdens bewegend opnemen tegen te gaan, heeft de Canon EOS R8 een functie die veranderingen in de beeldhoek compenseert bij het aanpassen van de scherpstelafstand. De camera biedt ook een langere opnameduur bij normale video-opnamen, ideaal voor vlogs of opnamen tijdens evenementen.

Razendsnel scherpstellen

De Canon EOS R8 stelt in slechts 0,03 seconden scherp, zelfs bij 40 fps met de elektronische sluiter. Het intelligente autofocussysteem detecteert en volgt desgewenst een reeks onderwerpen, waaronder dieren, voertuigen en mensen. Ook biedt het hoofd-, gezichts- en oogdetectie voor een nauwkeurige scherpstelling. Je kunt zelfs kiezen welk oog prioriteit heeft. 

Connectiviteit

Met de ingebouwde 2,4 GHz Wi-Fi® en Bluetooth® connectiviteit kun je jouw werk gemakkelijk delen en gebruikmaken van de Camera Connect-app, terwijl de WPA/WPA2/WPA3-Personal authenticatie een veilige verbinding garandeert. De EOS R8 is ook te gebruiken als webcam. Gebruikers met een image.canon-abonnement kunnen de Neural Network Image Processing Tool  toepassen voor geavanceerde ruis- en moiréreductie om zo natuurlijk ogende JPEG- en HEIF-content te produceren.
canon eos r8 tip award

Prijs en beschikbaarheid Canon EOS R8

De Canon EOS R8 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 1.819,-. 

Info: canon.nl

Lees ook: Meer over de Canon EOS R8

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel