Canon introduceert EOS R50 en RF-S objectief

Redactie DIGIFOTO Pro 688
Canon introduceert de EOS R50, hét instapmodel in de EOS R-serie voor content creators die een stap verder willen gaan dan hun smartphone. Deze veelzijdige camera biedt de mogelijkheid om 4K-video met krachtige audio en haarscherpe foto’s te maken. De gebruiksvriendelijke interface, vereenvoudigde ergonomie en geavanceerde automatische modi zorgen voor resultaten met een professionele uitstraling. De EOS R50 is de perfecte camera voor creatieve content creators die een camera zoeken om hun stijl bij zowel foto’s als video-opnamen te verfijnen. Gelijktijdig met de lancering van de EOS R50 wordt de RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM geïntroduceerd: een compacte telelens die speciaal is ontworpen voor APS-C-camera’s in het EOS R-portfolio.

Moeiteloos content vastleggen

Dankzij het lichtgewicht ontwerp en de comfortabele grip van de Canon EOS R50 kunnen content creators dit model overal mee naartoe nemen. Kies met het vari-angle touchscreen vanuit elke hoek de juiste compositie – hoog, laag of met de camera naar je toe gericht voor vlogging of selfies. De touchscreen-interface, elektronische zoeker en de vereenvoudigde plaatsing van de bedieningsknoppen maken deze camera intuïtief in gebruik. 

Creative assist biedt automatisch de optimale instellingen voor verschillende scènes, terwijl Creative bracketing voor elke opname meerdere varianten biedt. Dit maakt de Canon EOS R50 de ideale camera voor iedereen die nieuw is in de wereld van systeemcamera’s en op zoek is naar een cameramodel waarmee vaardigheden in een eigen tempo zijn te ontwikkelen.

Professionele eindresultaten

De 24,2 megapixel APS-C-sensor garandeert een hoge resolutie en biedt maximale controle over de scherptediepte voor gedetailleerde foto’s met prachtig onscherpe achtergronden en registreert UHD 4K 30p-video met een oversampling van 6K. De automatische in-camera focus bracketing garandeert scherpstelling bij het van dichtbij vastleggen van onderwerpen. Daarnaast heeft deze camera ook minder digitale ruis, gecontroleerde accenten bij nachtopnamen en meer contrast binnen een groot dynamisch bereik.

De Canon EOS R50 stelt gebruikers in staat meer te doen en hun creativiteit verder te ontwikkelen. Zoals met Dual Pixel CMOS Auto Focus II, dat mensen, dieren en voertuigen detecteert en volgt om snel scherp te stellen op objecten, zelfs wanneer deze in beweging zijn. Deze functie wordt ondersteund door 12 fps continu-opnamen met behulp van het elektronische eerste gordijn en een stille elektronische sluiter met 15 fps om ervoor te zorgen dat content creators nooit een moment missen.

De compatibiliteit met RF-lenzen en de toegang tot het assortiment EF-lenzen met een adapter maken het mogelijk om alles te fotograferen. Van ultragroothoek tot supertele en van veelzijdige zoomlenzen tot prime lenzen: de EOS R50 levert consequent verbluffende eindresultaten.

Dankzij de multifunctionele flitsschoen kunnen vloggers eenvoudig externe accessoires, zoals een microfoon, op de camera aansluiten. Deze is hierdoor beter bestand tegen ruis dan bij een kabelverbinding. Deze multifunctionele schoen kan ook worden gebruikt om nieuwe accessoires door de camera van voedingsspanning te voorzien, zodat gebruikers geen gedoe hebben met energiemanagement bij het onderweg vastleggen van content.
canon eos r50

Lees ook: Canon EOS R7: gebruikersreview door Meint Brookman

Probleemloos verbinden en delen

De camera geeft content creators de mogelijkheid hun grenzen te verleggen zonder hun workflow te veranderen. Naadloze Wi-Fi® en Bluetooth® connectiviteit1 maakt via de Camera Connect-app de overdracht van foto’s en video-content mogelijk voor het direct delen en vastleggen van content op afstand. De Bluetooth-verbinding is perfect voor vlogging of groepsfoto’s dankzij de eenvoudige bediening met de BR-E-afstandsbediening of een smartphone voor het maken van foto’s of starten en stoppen van opnames. Het is ook mogelijk om de Canon EOS R50 te gebruiken als webcam met behulp van UVC/UAC via een USB-C kabel, waardoor geen extra software nodig is, en zo livestreams en videoconferenties met een professionele kwaliteit te bereiken.

Canon heeft ook updates uitgevoerd bij image.canon, waardoor de inzetbaarheid wordt uitgebreid naar een aantal nieuwe gebruikers met Adobe® Lightroom® movie en die compatibiliteit mogelijk maakt met een reeks diensten, waaronder Frame.io en Google Photo accountsTM.

De perfecte zoomlens voor onderweg

De Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM is een compacte en veelzijdige RF-zoomlens (circa 3,8x) die ideaal is voor het vastleggen van onderwerpen die zich op grotere afstand bevinden. Ook is de lens zeer geschikt voor het realiseren van een flatterende uitstraling bij portretten als het onderwerp wordt geaccentueerd tegen een onscherpe achtergrond. Dankzij beeldstabilisatie kunnen gebruikers zelfs zonder statief scherpe foto’s maken. Een STM-scherpstelsysteem zorgt voor een vloeiende en stille AF die perfect is voor het maken van video-opnamen. De RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM-lens is perfect voor het fotograferen van reizen, sportevenementen en huisdieren. De lens is speciaal ontworpen voor gebruikers die willen experimenteren met verschillende configuraties en hun fotografische speelveld willen vergroten. Daarmee is deze lens de perfecte aanvulling voor gebruikers van de EOS R50 en RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM.

Prijs en beschikbaarheid Canon EOS R50 en objectief

De Canon EOS R50 zal in maart verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van € 839,-. De RF-S 55-210mm f5-7.1 IS STM zal in maart verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van € 459,-.

Info: canon.nl

Lees ook: Review: Canon EOS R3, tot het uiterste
afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie