Canon RF 135mm F1.8 L IS USM beste tele prime volgens TIPA

Redactie DIGIFO... 578 0

TIPA geeft jaarlijks awards aan de beste foto- en videografie producten. De Canon RF 135mm F1.8 L IS USM werd bekroond tot beste tele prime lens door TIPA.

De TIPA (Technical Image Press Association) werd in 1991 opgericht met als doel inzicht te geven in de beste foto-, en video apparatuur, software en toebehoren. In verschillende categorieën, van consument tot professional, worden jaarlijks de beste producten beloond met een TIPA award.

Ook dit jaar werden maar liefst 40 awards uitgereikt in verschillende categorieën. Het hele overzicht vind je hier

De organisatie van TIPA bestaat uit een wereldwijd panel van deskundigen die een reputatie hebben opgebouwd voor eerlijke en betrouwbare beoordeling van foto- en videoproducten. Samen besluit het panel welke apparatuur een TIPA World Award verdient. Voor Nederland is Johan Elzenga afgevaardigd. Mediapartner DIGIFOTO Pro krijgt dus steevast uit betrouwbare bron alle informatie over de verkiezing en de uitkomsten.

BEST TELEPHOTO PRIME LENS

Canon RF 135mm F1.8 L IS USM

Dit medium-teleobjectief is perfect geschikt voor personen-, landschaps-, reis- en 'candid' fotografie. Het diafragmabereik is perfect voor zowel ondiepe scherptediepte (bij f/1.8) als diepe scherptediepte (f/22) opnames, en heeft vele voordelen voor opnames bij weinig licht met een Optical Image Stabilizer systeem dat een indrukwekkende 8-stops compensatie biedt in combinatie met een body met In-Body Image Stabilizer (IBIS). Een diafragma met 9 lamellen verbetert de bokeh-effecten, die nog verder worden versterkt wanneer van dichtbij wordt gewerkt met de minimale scherpstelafstand van 70 cm. Het Nano USM AF is snel en stil, en een configureerbare Control Ring maakt diverse instellingen mogelijk. De speciale Air Sphere en Super Spectra coatings dragen bij aan de levendige kleur- en contrastweergave van dit fantastische objectief.

Info: canon.nl

Over TIPA

Na enkele jaren van discussies en vergaderingen over het idee van de oprichting van een vereniging zonder fotopers zonder winstoogmerk, kwamen redacteuren die 25 Europese fototijdschriften vertegenwoordigden uiteindelijk op 16 april 1991 bijeen in het Hotel Meridien in Parijs voor de oprichting van de Technical Image Press Association (TIPA). De oprichters wisten dat ze een grote non-profitorganisatie wilden starten, geen lobby van een paar geselecteerde leden of een marketingtool. Dus nodigden ze alle Europese fototijdschriften die in aanmerking kwamen voor lidmaatschap uit om lid te worden. TIPA werd meteen de grootste familie van onafhankelijke Europese foto- en beeldtijdschriften, bestaande uit de meest deskundige redacteuren.

Lees ook: TIPA Awards 2023 - beste gear van dit moment bekendgemaakt

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie