Canon EOS R8 beste full frame advanced camera volgens TIPA

Christel de Wolff 1101

TIPA geeft jaarlijks awards aan de beste foto- en videografie producten. De Canon EOS R8 werd bekroond tot beste full frame advanced camera door TIPA.

De TIPA (Technical Image Press Association) werd in 1991 opgericht met als doel inzicht te geven in de beste foto-, en video apparatuur, software en toebehoren. In verschillende categorieën, van consument tot professional, worden jaarlijks de beste producten beloond met een TIPA award.

Ook dit jaar werden maar liefst 40 awards uitgereikt in verschillende categorieën. Het hele overzicht vind je hier

De organisatie van TIPA bestaat uit een wereldwijd panel van deskundigen die een reputatie hebben opgebouwd voor eerlijke en betrouwbare beoordeling van foto- en videoproducten. Samen besluit het panel welke apparatuur een TIPA World Award verdient. Voor Nederland is Johan Elzenga afgevaardigd. Mediapartner DIGIFOTO Pro krijgt dus steevast uit betrouwbare bron alle informatie over de verkiezing en de uitkomsten.
canon eos r8

BEST FULL FRAME ADVANCED CAMERA

Canon EOS R8

De nieuwe generatie Canon spiegelloze camera's is steeds meer gericht op multimedia en biedt indrukwekkende functies die veel fotografen zullen aanspreken die zich steeds meer bezighouden met zowel foto- als videofotografie. De EOS R8 beschikt over alle fotografische expertise van Canon, waaronder het volgen van onderwerpen, een breed ISO-bereik (100-102.400) voor verbeterde opties bij weinig licht, AF-licht bij weinig licht (-6,5EV) en een snelle burst-modus (40 fps tot 120 frames, JPEG). Er is speciale aandacht besteed aan de behoeften van videografen, waaronder Full HD 1080 bij 180p voor slo-mo weergave, talrijke opties voor video-opnamen (zoals HDR PQ 10-bits kleuren zonder bewerking voor weergave en Canon Log C voor verbetering achteraf), een verticale filmmodus en herkenbaar als webcam via USB.

Info: canon.nl

Over TIPA

Na enkele jaren van discussies en vergaderingen over het idee van de oprichting van een vereniging zonder fotopers zonder winstoogmerk, kwamen redacteuren die 25 Europese fototijdschriften vertegenwoordigden uiteindelijk op 16 april 1991 bijeen in het Hotel Meridien in Parijs voor de oprichting van de Technical Image Press Association (TIPA). De oprichters wisten dat ze een grote non-profitorganisatie wilden starten, geen lobby van een paar geselecteerde leden of een marketingtool. Dus nodigden ze alle Europese fototijdschriften die in aanmerking kwamen voor lidmaatschap uit om lid te worden. TIPA werd meteen de grootste familie van onafhankelijke Europese foto- en beeldtijdschriften, bestaande uit de meest deskundige redacteuren.

Lees ook: TIPA Awards 2023 - beste gear van dit moment bekendgemaakt

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel