Sony A7RV is de beste full frame professional camera volgens TIPA

Christel de Wolff 1317

TIPA geeft jaarlijks awards aan de beste foto- en videografie producten in verschillende categorieën. In de categorie full frame professionele camera's, krijgt de Sony Alpha 7RV alle lof.

De TIPA (Technical Image Press Association) werd in 1991 opgericht met als doel inzicht te geven in de beste foto-, en video apparatuur, software en toebehoren. In verschillende categorieën, van consument tot professional, worden jaarlijks de beste producten beloond met een TIPA award.

Ook dit jaar werden maar liefst 40 awards uitgereikt in verschillende categorieën. Het hele overzicht vind je hier

De organisatie van TIPA bestaat uit een wereldwijd panel van deskundigen die een reputatie hebben opgebouwd voor eerlijke en betrouwbare beoordeling van foto- en videoproducten. Samen besluit het panel welke apparatuur een TIPA World Award verdient. Voor Nederland is Johan Elzenga afgevaardigd. Mediapartner DIGIFOTO Pro krijgt dus steevast uit betrouwbare bron alle informatie over de verkiezing en de uitkomsten.

BEST FULL FRAME PROFESSIONAL CAMERA

SONY A7RV

De TIPA-redacteuren waren unaniem in hun keuze voor de Alpha 7R V als een zeer indrukwekkende, responsieve en flexibele camera die de lat hoger legt op het gebied van mogelijkheden en functies voor werkende pro-fotografen. Hij biedt een 61MP full frame sensor, 8K-video-opname en een 8-stops beeldstabilisatiesysteem, en een ongekende nauwkeurigheid en snelheid bij het volgen en voorspellen van allerlei bewegingen van onderwerpen met zijn geavanceerde AI-aangedreven autofocussysteem. Dankzij zijn Exmor R BSI en BIONZ XR Processor beschikt de Alpha 7R V over een opmerkelijk dynamisch bereik van 15 stops en uitgebreide mogelijkheden bij weinig licht. Wanneer de actie snel is en opnamen in een fractie van een seconde cruciaal zijn, kunnen fotografen goed gebruik maken van de mogelijkheid om 10 fps bij volledige resolutie vast te leggen voor maximaal 583 opeenvolgende gecomprimeerde RAW-frames - met fulltime AE/AF - en, bij JPEG-opnamen, een ongelooflijke 1000 opeenvolgende frames in een enkele burst.

Info: sony.nl

Over TIPA

Na enkele jaren van discussies en vergaderingen over het idee van de oprichting van een vereniging zonder fotopers zonder winstoogmerk, kwamen redacteuren die 25 Europese fototijdschriften vertegenwoordigden uiteindelijk op 16 april 1991 bijeen in het Hotel Meridien in Parijs voor de oprichting van de Technical Image Press Association (TIPA). De oprichters wisten dat ze een grote non-profitorganisatie wilden starten, geen lobby van een paar geselecteerde leden of een marketingtool. Dus nodigden ze alle Europese fototijdschriften die in aanmerking kwamen voor lidmaatschap uit om lid te worden. TIPA werd meteen de grootste familie van onafhankelijke Europese foto- en beeldtijdschriften, bestaande uit de meest deskundige redacteuren.

Lees ook: TIPA Awards 2023 - beste gear van dit moment bekendgemaakt

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel