Sony FE 20-70mm F4 G is de beste standaard zoom lens volgens TIPA

Redactie DIGIFO... 1009 0

TIPA geeft jaarlijks awards aan de beste foto- en videografie producten. Sony FE 20-70mm F4 G is de BEST STANDARD ZOOM LENS volgens TIPA

De TIPA (Technical Image Press Association) werd in 1991 opgericht met als doel inzicht te geven in de beste foto-, en video apparatuur, software en toebehoren. In verschillende categorieën, van consument tot professional, worden jaarlijks de beste producten beloond met een TIPA award.

Ook dit jaar werden maar liefst 40 awards uitgereikt in verschillende categorieën. Het hele overzicht vind je hier

De organisatie van TIPA bestaat uit een wereldwijd panel van deskundigen die een reputatie hebben opgebouwd voor eerlijke en betrouwbare beoordeling van foto- en videoproducten. Samen besluit het panel welke apparatuur een TIPA World Award verdient. Voor Nederland is Johan Elzenga afgevaardigd. Mediapartner DIGIFOTO Pro krijgt dus steevast uit betrouwbare bron alle informatie over de verkiezing en de uitkomsten.

BEST STANDARD ZOOM LENS

Sony FE 20-70mm F4 G

Moderne objectieven moeten zowel aan de behoeften van video, inclusief vloggen, als aan die van fotografen voldoen. De Sony FE 20-70mm voldoet aan beide eisen en dient bovendien als een uitstekend breed tot normaal objectief dat de universele 24-70mm zoom uitbreidt tot een zeer bruikbare 20mm aan de korte zijde. Voor videografen biedt het groothoekobjectief een uitgebreid beeldveld voor selfies, landschaps- en evenementenfotografie met een uitstekende scherpte van rand tot rand, terwijl de "staande" 70mm lengte perfect is voor POV, interviews en detailwerk, met een 9-bladig diafragma voor zachte bokeh-effecten. Twee XD-motoren zorgen voor soepele en stille AF-prestaties, terwijl een bijgewerkt ontwerp focus breathing, focus shift en axiale verschuiving elimineert en de actieve modus beeldstabilisatie nog meer kwaliteit toevoegt aan zijn videomogelijkheden.

Info: sony.nl

Over TIPA

Na enkele jaren van discussies en vergaderingen over het idee van de oprichting van een vereniging zonder fotopers zonder winstoogmerk, kwamen redacteuren die 25 Europese fototijdschriften vertegenwoordigden uiteindelijk op 16 april 1991 bijeen in het Hotel Meridien in Parijs voor de oprichting van de Technical Image Press Association (TIPA). De oprichters wisten dat ze een grote non-profitorganisatie wilden starten, geen lobby van een paar geselecteerde leden of een marketingtool. Dus nodigden ze alle Europese fototijdschriften die in aanmerking kwamen voor lidmaatschap uit om lid te worden. TIPA werd meteen de grootste familie van onafhankelijke Europese foto- en beeldtijdschriften, bestaande uit de meest deskundige redacteuren.

Lees ook: TIPA Awards 2023 - beste gear van dit moment bekendgemaakt

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie