Limited edition LEICA M Monochrom 'Ralph Gibson'

Redactie DIGIFO... 2990 0
Transcontinenta, de importeur van Leica in Nederland, kondigt samen met Leica Store Lisse een exclusieve limited edition Leica aan: de LEICA M Monochrom ‘Ralph Gibson’. Deze unieke camera is mede tot stand gekomen na een initiatief van Duncan Meeder, eigenaar van Foto Henny Hoogeveen/Leica Store Lisse.

Persbericht:

In nauwe samenwerking met Transcontinenta de Leica importeur in Nederland, Leica AG uit Solms Duitsland en de in New York wonende topfotograaf Ralph Gibson, zal deze zeer exclusieve limited edition LEICA M Monochrom binnenkort het levenslicht zien.

Ralph Gibson is al meer dan 5 decennia een internationaal zeer gerenommeerde Leica fotograaf, die de analoge Leica M camera gebruikt voor zijn final art fotografie. In zijn ogen kon digitaal zwart-wit zich namelijk niet meten met de kwaliteit van analoog. Nadat hij echter een standaard LEICA M Monochrom had geprobeerd, was Ralph zo overtuigd van de ongekende digitale zwart-wit kwaliteit die uit deze camera komt, dat hij sindsdien met deze specifieke digitale LEICA M fotografeert.

De LEICA M Monochrom ‘Ralph Gibson’ karakteriseert zich door een uniek persoonlijk design van zowel camera body, het objectief als de leren cameratas met premium afwerking. Deze exclusieve set wordt in een zeer gelimiteerde oplage van slechts 35 stuks gefabriceerd. De bijzonder luxueuze camera box bevat tevens een gesigneerde zwart-wit foto en een gelimiteerde uitgave van Ralph Gibson’s nieuwe boek, dat toepasselijk ‘MONO’ genoemd is.

De eerste LEICA M Monochrom ‘Ralph Gibson’ zal op de bijzondere datum ‘11-12-13’ in de Leica Store in Lisse aan Ralph Gibson persoonlijk worden overhandigd. Ralph Gibson is in de week van 9 tot 14 december in Nederland en zal op dat moment diverse lezingen verzorgen naar aanleiding van deze unieke introductie. Tevens zal hij de wereldpremière van de ‘MONO’ tentoonstelling in de Kahmann Gallery in Amsterdam bijwonen.

Over de Leica Store Lisse

Leica camera’s en haar gebruikers verdienen een bijzondere aandacht. Die komt het beste tot uiting in een uniek winkelconcept: de Leica Store. Op meer dan 80m2 kan men optimaal genieten van de passie voor kwaliteit en aandacht als klant. Naast de nieuwste Leica camera’s zijn er juist in de Leica Store Lisse zeer bijzondere historische en limited edition Leica camera’s te bewonderen. Een Leica is niet zomaar een camera. De Leica Store Lisse informeert haar klanten met liefde over de bijzondere eigenschappen van een Leica en begeleidt hen naar de juiste keuze. Net als bij Leica zelf, staat kwaliteit ook bij de Leica Store Lisse voorop. Kwaliteit van de camera, maar ook van voorlichting en service. In de Leica Store Lisse worden regelmatig lezingen, trainingen en workshops voor en door professionele fotografen georganiseerd. Dit is overigens de enige Leica Store in Nederland en gevestigd in de Kapelstraat 3, 2161 HD Lisse. Tel: 0252-415349. Website: www.leicastorelisse.nl

Over Ralph Gibson

Op zijn 22e had Ralph Gibson (1939, USA) al zijn eerste Leica. Hij leerde  fotograferen bij de  Amerikaanse marine en ging na een korte studie aan de San Francisco Art Institute aan het werk als foto-journalist. Al vrij snel ging hij zelf aan de slag met diverse projecten. Gibson begon zijn professionele carrière als assistent van Dorothea Lange. Geen slechte start, zeker als je weet dat hij na zijn verhuizing naar New York in 1967, ook met Robert Frank aan twee films werkte. Tot op heden heeft hij meer dan 40 monografieën gefotografeerd en kan hij terugkijken op een fantastische carrière als topfotograaf die reeds meer dan vijf decennia duurt. Hij heeft talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder de National Endowment for the Arts,  de Leica Medal of Excellence, de Lucie Lifetime Award en de Silver Plumb Award. Hij is een Commandeur de l'Ordre des Arts et des Lettres van Frankrijk en heeft eredoctoraten aan de Universiteit van Maryland en de Ohio Wesleyan University. Gibson heeft honderden solo-exposities gehouden en zijn foto's zijn opgenomen in meer dan honderdvijftig museumcollecties over de hele wereld. Website: www.ralphgibson.com

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie