Nieuw model in het Leica meetzoekercamera segment

Leica introduceert de nieuwe Leica M10-P

Remco Stunnenberg 923 0
Transcontinenta, importeur Leica in Nederland, presenteert met de Leica M10-P een nieuw model in het Leica meetzoekercamera segment. De Leica M10-P is gebaseerd op de huidige en zeer geliefde Leica M10 en biedt dan ook alle technische voordelen van het Leica M meetzoekersysteem en richt zich op de karakteristieke kernelementen die zo gewaardeerd worden door M-fotografen.

De M10-P is zeer discreet en richt zich op de meest essentiële camerafuncties. Het is daardoor de belichaming van de Leica M filosofie en brengt het traditionele understatement van de M-serie naar een nieuw en nog hoger niveau.

© Mathieu Bitton, huisfotograaf van Lenny Kravitz, gemaakt met de Leica M10-P

Het unieke kenmerk van de Leica M10-P is het extreem lage geluidsniveau van zijn sluiter. Het is daarmee de stilste ontspanner van alle M-Camera’s die Leica ooit gebouwd heeft. Dit maakt het de eerste digitale M-Camera die nog discreter is dan zijn analoge voorgangers. Het bijna niet hoorbare ontspannen van de sluiter, maakt deze camera het ideale gereedschap om authentieke opnames uit het hart van het leven zelf te kunnen maken, dus in situaties waar rust en stilte essentieel zijn.

Het ontwerp van de Leica M10- P is discreet, onopvallend en minimalistisch, net als de manier van fotograferen die het ondersteunt. De camera heeft geen Leica red dot logo op de voorzijde en heeft alleen de naam Leica op de bovenplaat staan. De metalen bescherming van de flitsschoen gaat naadloos over in het ontwerp van de bovenplaat, zodat ook de bovenkant visueel een afgesloten geheel vormt.

Extra bedieningsmogelijkheden door Touch LCD

Het gebruikersconcept van de Leica M10-P voldoet aan alles wat veeleisende fotografen van een Leica M verwachten en volgt alle vroegere en huidige Leica M-Camera’s, door de traditionele concentratie op de essentie van de fotografie. Een nieuwe functie in de Leica M10-P is de toevoeging van een touch-functie, waardoor je een snellere controle hebt over het ingestelde scherptevlak, in de Live-View- en weergavemodus. Ook biedt touch een snellere toegang tot alle belangrijke menufuncties van de camera. De M10-P heeft ook een geïntegreerde elektronische waterpas. Dit maakt het perfect positioneren van de camera mogelijk. Het voorkomt bovendien bewerkelijke correcties bij de nabewerking.Alle andere kenmerken, functies, materialen en de afwerking van de Leica M10-P voldoen aan dezelfde hoge eisen als die van het zustermodel, de Leica M10.

© Mathieu Bitton, huisfotograaf van Lenny Kravitz, gemaakt met de Leica M10-P

De belangrijkste unieke kenmerken op een rij:

- De stilste sluiter ooit in een Leica M camera

- Geen rood Leica logo op de behuizing van de camera

- Onopvallend Leica naamlogo op de bovenplaat

- Dezelfde technische specificaties als de bestaande Leica M10

- Metalen afdekking voor de flitsschoen

- Geïntegreerde elektronische waterpas

- Display met touch-functionaliteit

- Door touch in Live-View en playback modus een snelle controle over ingestelde scherpte

- Comfortabel bladeren door gemaakte opname m.b.v “swipen” in afspeelstand

- Snelle touch toegang tot de belangrijkste menu-instellingen

Prijzen en beschikbaarheid

De Leica M10-P is zeer binnenkort leverbaar en wordt aangeboden in een zwart chroom en zilverchromen afwerking. Het is dan beschikbaar via de Leica Store Amsterdam, de Leica store Lisse en via de erkende Leica dealers. De verkoopadviesprijs bedraagt €7630,00 incl. B.T.W.

Kijk hier voor de adressen en de contactinformatie

Lees ook: AF 14mm f/2.8 F, Samyang's eerste autofocus objectief voor de Nikon F mount

Lees ook: Gebruik de Transcontinenta Probeerservice! 

 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco