De levende doden

Kijktip: Last Days op NPO 3

Redactie DIGIFOTO Pro 930
Wekelijks kijken we naar documentaires en inspirerende video's om onze lezers van de meest unieke kijktip te voorzien.

Over de presentatrice: Lieve Blancquaert

Lieve Blancquart, geboren op 21 september 1963, is een fotograaf uit België. Ze studeerde kunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Sinds 1985 werkt ze als freelancer in de fotografiewereld, vooral voor tijdschriften en kranten. Lieve bracht daarnaast meerdere boeken uit met journalisten waar onder ‘A La Limite’ met Annemie Struyf en ‘Vrouw’ met Betty Mellaerts.

Naast werken als fotograaf is ze ook te zien op TV. In 2013 was het programma ‘Birth Day’ op de televisie te zien, een foto- en filmreportage met als doel een idee te geven van hoe wereldwijd de omstandigheden zijn als geboren kind en waarin deze kinderen opgroeien. In 2015 kwam daar een gevolg op: ‘Wedding Day’, waarin huwelijksfeesten van over de hele wereld werden opgenomen. In deze kijktip is het gevolg te zien.

Bekijk ook: While Everyone Else Sleeps
kijktip, Last Days, Lieve Blancquaert, dood, programma, fotograaf

Kijktip: Last Days

Opnieuw reist Lieve de wereld af. Nu voor het derde deel van het drieluik: ‘Last Days’. In dit programma worden de laatste dagen van ons leven in beeld gebracht. Wereldwijd zijn er enorme verschillen met hoe wij met de dood omgaan. Lieve bezoekt onder meer het Japanse eiland Okinawa en de woestijn van Arizona. Ze komt bij bewoners op bezoek die overleden ouders al 5 jaar in huis hebben en verzorgen. Daarnaast is ze aanwezig bij een ritueel waarbij de Toraja's hun doden opgraven, schoonmaken en aankleding. Een bijzondere ontmoeting tussen de levenden en de doden.

Benieuwd naar de kijktip? Bekijk een aflevering van Last Days hier op NPO Start.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie