Daders verdachte dood fotograaf gevonden

Daders verdachte dood fotograaf gevonden

Eefke Burg 836 0
Er is een update over de fotograaf waar we eerder over berichtten die een mysterieuze dood stierf tijdens het fotograferen van studenten in een openbaar park. Destijds werd de dood meteen al als 'verdacht' gekenmerkt door de politie en nu blijkt ook dat er daadwerkelijk iets anders speelde. Uit aanvullend onderzoek zijn twee tieners uit Ohio naar voren gekomen die hebben toegegeven dat ze verantwoordelijk waren voor het losmaken van een tak die uiteindelijk viel en de fotograaf doodde.

Eerder berichtten we al over een gouden tip die werd geboden om informatie te bieden over de dood van fotograaf Victoria Schafer. Nu is er meer bekend over hoe de fotograaf tot haar einde is gekomen. Op dit moment is het onduidelijk of het bedrag daadwerkelijk is uitgereikt.

Vanwege wetten rondom jeugdcriminaliteit mogen de namen van de verdachten niet bekend worden gemaakt maar uit meerdere bronnen blijkt dat de tieners zijn gearresteerd nadat één van de daders aan een vriend had verteld dat deze 'iets ernstigs' had gedaan.

Dood fotograaf kon geen ongeluk zijn

Uit eerder onderzoek op de plaats van de dood van de fotograaf bleek waar de tak eerder had gelegen, doordat de afdruk van deze tak nog steeds erg zichtbaar was. De autoriteiten hebben uit de diepe afdruk van de tak opgemaakt dat de tak niet door natuurlijke krachten als de wind of het weer kon zijn verplaatst.

Zoon fotograaf pleit voor genade

Nadat de tieners waren onderzocht en in hechtenis zijn genomen, hebben de twee tieners alles bekend aan de politie. De zoon van de dode fotograaf pleit ondanks zijn verdriet voor genade voor de tieners en wil niet dat diens levens onherstelbaar worden vernietigd door iets wat hij ziet als 'een verkeerde inschatting van tieners.'Wat vind jij? Zouden de tieners als volwassenen moeten worden berecht voor de dood van de fotograaf en het verzwijgen van hun rol hierin of is dit een grap die verkeerd is afgelopen? Laat je mening weten in de reactie hieronder.

Fotograaf kopfoto: Matteo Modica

afbeelding van Eefke Burg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke