Kan je fotopapier als negatief gebruiken?

Kan je fotopapier als negatief gebruiken?

Nadja Geskus 2439
Het principe van de pinhole camera kennen we natuurlijk allemaal, maar kun je fotopapier ook gebruiken als negatief in een gewone analoge camera? Dat was wat fotograaf Azriël Knight zich af vroeg en hij deed een paar experimenten.

Fotopapier als negatief

Hoewel het antwoord natuurlijk toch wel een beetje voor de hand ligt, is de video wel erg leuk om te zien. Het is natuurlijk ook iets wat je vrij gemakkelijk zelf kun uitproberen. Fotograaf Azriël Knight probeert zijn experiment eerst met een oude Minolta SRT 35mm camera. Gelijk de eerste keer krijgt hij al een best goede afdruk. Er zat alleen wel een ‘maar’ aan vast. Het frame was namelijk erg klein. Dus het volgende experiment werd gedaan met een Kodak camera met 116 film, waardoor hij grotere beelden kreeg.

Lek

Ondanks dat het antwoord op zijn vraag erg duidelijk is, is er wel nog iets anders waar dit experiment erg goed voor is. Het laat namelijk zien waar jouw camera lichtlekken heeft. Op de negatieven van Azriël Knight zie je ook duidelijk waar dit soort vlekken zitten en op elke foto blijven verschijnen. Een simpel trucje om verschillende dingen op een leuke manier te kunnen testen!

 

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja