Wat is jouw ervaring?

Stand your ground experiment in Londen

Tieme Snijders 355 0
Heb jij weleens mee gemaakt dat je op straat aan het fotograferen was en werd aangehouden door een beveiliger of een politieagent? Het gebeurt regelmatig. In deze video die wij met jullie delen nemen ze de proef op de som in Londen.

Stand your ground

Een zestal fotografen neemt in Londen de proef op de som. Ze gaan op straat fotograferen. Dat mag gewoon, maar toch worden ze zo nu en dan ondervraagd door een beveiliger of agent. In het ‘stand your ground’ experiment gaan ze kijken wat er gebeurt. Deze video is in 2011 opgenomen, vlak na aanslagen. Het is dus wel te verklaren waarom agenten en beveiligers op hun hoede zijn.

De proef

Sommige fotografen in de video gebruiken een statief, anderen schieten vanuit de hand. Eentje neemt zelfs een 4x5 camera mee. Alle zes worden ze gestopt door een agent of beveiliger. Houd er rekening mee dat, ondanks dat je in je recht staat en op straat mag fotograferen, het soms toch verstandiger is om de orders op te volgen om verdere problemen te voorkomen en een discussie uit de weg te gaan. Niet elke beveiliger of agent is even goed op de hoogte van de regels omtrent het fotograferen op straat.

Overal gelden regels

In Nederland gelden er ook regels omtrent het fotograferen op straat.
In de verenigde staten heb je zelfs gebieden waar je een toestemming moet kopen voor 1500 dollar om te mogen fotograferen! Dit zijn Federale wildernis gebieden.

Bekijk de video hieronder:

 

 

Wij zijn ook benieuwd naar jullie ervaringen, ben jij weleens staande gehouden bij het fotograferen op straat?

afbeelding van Tieme Snijders

Tieme Snijders | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Tieme