Jouw mooiste herinneringen binnen handbereik

Jouw mooiste herinneringen binnen handbereik

Redactie DIGIFO... 1219 0
Onvergetelijke momenten herbeleven met één druk op de knop. Het klinkt haast te mooi om waar te zijn. Dankzij Social Media en de huidige techniek zijn al onze herinneringen binnen handbereik, alsof het gister was!

Steeds meer mensen ontdekken dan ook het gemak en plezier van fotografie met hun smartphone of tablet. Een digitale camera of DSLR is nou eenmaal niet altijd in de buurt of even gemakkelijk. Toegegeven: digitale plaatjes zijn leuk en handig, maar een beetje fotograaf is pas rustig met een stapel foto’s in zijn of haar hand. Afdrukken, inplakken en zo nu en dan trots wegdromen bij al die prachtige beelden. Als tegenhanger van de overkill aan digitale fotografie is er een nieuwe trend zichtbaar: we willen terug naar fysieke foto’s en aanraakbare momenten.

Glashelder

Fotograferen met een smartphone of tablet klinkt eenvoudig. Toch haken een hoop mensen af vanwege de tegenvallende resultaten. Zonde! Om foto’s af te drukken is kwaliteit van groot belang. Met deze tips haalt iedereen het beste uit de camera van zijn gadget:

·         Check de kwaliteit voor het drukken op een groter scherm. Zoom in op details en controleer op bewegingsonscherpte. Dit kan ontstaan doordat de camera is bewogen of de sluitertijd te langzaam stond ingesteld.

·         Voorkom het gebruik van digitale zoom. Dit doet behoorlijk afbreuk op de kwaliteit. Ga actief op het onderwerp af en breng de camera zo dichtbij mogelijk. Een alternatief is een opzetlensje of hoesjes met een ingebouwde telelens.

·         Maak gebruik van Manual Focus. Zo controleer je vooraf waar de camera scherpstelt. Kies bij een portret bijvoorbeeld altijd voor de ogen. Met de meeste smartphones kan dit eenvoudig met één aanraking van het scherm, alvorens vast te leggen. Zorg daarnaast dat de lens altijd schoon is.

·         Voorkom teleurstellingen en stel de kwaliteit van de foto’s in op de hoogste kwaliteit en resolutie. Om ruimte te besparen is dit vanuit de fabrieksinstellingen vaak niet zo. Bang om hierdoor ruimte tekort te komen? Simpel te verhelpen met een SD-kaart of synchroniseer automatisch met een Cloud-dienst zoals OneDrive.

·         Print geen screenshots, of afbeeldingen welke zijn opgeslagen vanuit Whatsapp of Facebook. Deze zijn vaak gecomprimeerd, wat afdoet aan de kwaliteit. Bij originele bestanden uit de camera heb je hier zelf controle over. Smartphonehoesjes

Foto's printen

Nu onze foto’s voldoen aan de nodige kwaliteitseisen, is het tijd voor het leukste gedeelte! Met de volgende 5 manieren maak je je dierbare herinneringen op een originele manier weer tastbaar. Op groot formaat aan de muur, of zakformaat in de portemonnee of transparant Sony Xperia X Compact hoesje.

1.       Dagelijks plezier van je smartphone

Met een transparant smartphonehoesje en een foto maak je zelf een uniek product. Even op maat knippen en je geniet iedere dag van een leuke foto. Je wisselt gemakkelijk af en hebt op deze manier een uniek cadeau te pakken. Deel al je foto’s in real life met vrienden en familie. 

Hetzelfde kan voor grotere gadgets, bijvoorbeeld achter een transparante MacBook Pro 13 inch hoes.

2.       WiFi aan en gaan!

Een prima optie is thuis foto’s printen. In het comfort van je eigen huis en klaar terwijl je wacht. Met de juiste instellingen en hoge kwaliteit papier en inkt zijn de resultaten bijna niet te evenaren. Sommige printers hebben de optie om te verbinden met WiFi of Bluetooth, of zijn te koppelen met de eerdergenoemde cloud. Zonder tussenkomst van PC of vervelende kabels, direct aan de slag.

3.       Printer-to-go

Het gemak van thuis printen kennen we ook voor onderweg. Bij Prynt is een [telefoonhoesje] ontwikkeld met een ingebouwde printer. Een soort ouderwetse Polaroid-camera. Bijkomend voordeel is het gebruik van geprepareerd ZINK-papier, waardoor geen cartridges nodig zijn. De prints hoeven hierdoor niet te drogen. 

4.       Instagram IRL

Zit je niet te wachten op geknip en geplak? Het nostalgische gevoel van een fotoalbum is nu ook te combineren met Instagram! Websites als HEMA, Albelli of Pixum bieden verschillende diensten aan, waarmee je afbeeldingen uit je feed eenvoudig upload en afdrukt. In een boekje, op stickers of met een Retro Polaroid-look.

5.       In huis voor je het weet

De beste optie is en blijft toch om je digitale fotorolletje weg te brengen en te laten ‘ontwikkelen’. Een (online) fotoservice biedt over het algemeen de beste kwaliteit, kleurechtheid en duurzaamheid. Wanneer de foto’s juist worden bewaard, geniet je nog levenslang van de kostbare momenten. Bij steeds meer diensten upload je direct vanaf je smartphone. Voor een klein bedrag heb je de foto’s in no-time op je deurmat.

Waarschijnlijk staat het geheugen van je gadget bomvol foto’s. Voorkom dat ze onder het stof komen te liggen of noodgedwongen moeten worden verwijderd. Met een paar muisklikken is dit simpel te voorkomen.  Bewaar je je bestanden toch liever digitaal? Een regelmatige back-up van je smartphone is dan in ieder geval een goed idee. Zo heb je je foto’s bij schade of diefstal altijd achter de hand.

Artikel van Smartphonehoesjes/TelefoonhoesjesXL

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie