Jonge talenten verkopen foto's tijdens Photo Town

Redactie DIGIFO... 1572 0
Foam organiseert op zaterdag 21 juni voor de tweede keer Photo Town: een unieke fotomarkt in Felix &Foam. Photo Town is een stad voor één dag gebouwd met een markt die bruist en leeft. Een tijdelijke stad vol fotografie, tentoonstellingen, activiteiten, portfolio reviews, muziek, eten en drinken en fotoworkshops.

Persbericht:

Twintig jonge, getalenteerde fotografen verkopen hun werk direct aan fotografieliefhebbers voor lage prijzen van 25 tot maximaal 250 euro. Exclusief verkrijgbaar tijdens Photo Town is de speciale 'Foam-print'. Voor 25 euro verkoopt iedere fotograaf een print in een ongelimiteerde dag-oplage. Het 'print on demand'-systeem zorgt ervoor dat de kunstaankoop diezelfde dag nog boven de bank hangt.

De eerste editie van Photo Town was een enorm succes: ruim duizend bezoekers kochten bij elkaar meer dan honderd prints van jong talent. Nu wordt Photo Town voor het eerst georganiseerd in de nieuwe, tijdelijke locatie van Foam: Felix &Foam.

Irene O'Callaghan
Untitled, 2010 © Irene O'Callaghan

Voor jonge fotografen is Photo Town een geweldige kans om hun werk én zichzelf te presenteren aan het publiek. De door Foam geselecteerde fotografen zijn zelf aanwezig om fotografiefans alles te vertellen over hun werk en bezoekers krijgen de kans een bijzondere en ook betaalbare print te kopen. Misschien wel een eerste kunstwerk. Photo Town is de plek om jonge fotografen te ontdekken en te steunen.

De deelnemende fotografen worden door Foam geselecteerd en in mei bekend gemaakt.

Photo Town

Wat: fotomarkt in Felix &Foam
Wie: 20 door Foam geselecteerde fotografen verkopen hun werk vanaf €25,- tot max. €250,-
Wanneer: zaterdag 21 juni, 11.00-19.00 uur
Waar: Felix &Foam, Shaffyzaal, Keizersgracht 324, Amsterdam
Entree: gratis
Info: foam.org

Ella
Ella (The Kinks - Nothin’ in the world can stop me worryin’ ‘bout that girl), from the series Rhythm, 2014 © Adrian Woods & Gidi van Maarseveen

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie