Geen geld voor een goede camera? Bespaar geld met deze tips!

Redactie 352 0
Fotograferen is een prachtige hobby, maar kan ook behoorlijk kostbaar worden. Het investeren in een kwalitatief goede camera met de bijbehorende lenzen en andere accessoires weerhoudt mensen er soms van om de stap te zetten. Dat is jammer en dat hoeft eigenlijk helemaal niet.

In een gemiddeld huishouden valt best nog wel wat te besparen en dat geld kun je opzij zetten om het vervolgens te investeren in de aanschaf van een camera. Een paar voorbeelden:

  • Zet maandelijks direct na ontvangst van je salaris een klein bedrag apart
  • Kies in de supermarkt wat vaker voor producten van huismerken
  • Zet de thermostaat een graadje lager, zodat je bespaart op energiekosten
  • Kijk een kritisch naar je vaste uitgaven, vaak valt daar flink op te besparen

Rondkomen van minder geld is vaak goed te doen

Een merkwaardige eigenschap van veel mensen is dat ze uitgeven wat ze te besteden hebben. Als je zo leeft, heb je aan het eind van de maand nooit iets over om opzij te zetten. Daarom is het verstandig om dat aan het begin van de maand te doen. Als je elke maand duizend euro te besteden hebt, vraag jezelf dan af of je het ook zou redden met een tientje minder. Het antwoord op die vraag is vrijwel altijd bevestigend. En dus kun je dat tientje maar beter meteen doorschuiven naar je spaarrekening. Misschien lukt het je zelfs wel om bijvoorbeeld vijftig euro minder uit te geven in de maand. Probeer het gewoon eens uit! Zet direct vijftig euro op je spaarrekening nadat je maandelijks inkomen is gestort. Echt, dat werkt goed!

Veranderen van aanbieder kan je veel geld besparen

Vaak staan mensen er niet bij stil dat ze onnodig hoge bedragen neertellen voor hun maandelijkse abonnementen op allerlei diensten. Ga bijvoorbeeld eens de tarieven voor internet vergelijken. Waarschijnlijk zul je dan tot de conclusie komen dat je bij een andere aanbieder veel voordeliger uit bent. Vergeet niet dat een verschil van een tientje per maand op jaarbasis al een mooie besparing oplevert. En als je van oudsher aparte aanbieders hebt voor internet, bellen en tv kan die besparing nog veel verder oplopen. Over het algemeen is het veel voordeliger om alles in een te nemen, dat levert je meestal een aantrekkelijke korting op. En van dat geld kun je vervolgens een prachtige fotocamera van aanschaffen!

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie