Prachtig eerbetoon aan de culturele diversiteit

Jimmy Nelson: Homage to Humanity

Redactie 1377 0
Tijdens de afgelopen kerst werd ik verrast met het nieuwste werk van Jimmy Nelson, Homage to Humanity. In dit boek neemt de fotograaf je mee op een bijzondere reis. Drie jaar lang trok Jimmy opnieuw de wereld rond en fotografeerde unieke inheemse culturen in veraf gelegen streken. Dit keer zijn de bijzondere culturen niet alleen gefotografeerd, maar ook gefilmd en geïnterviewd. Het is resultaat is verbluffend goed.

Sinds 2010 reist Jimmy Nelson de gehele wereld over, op zoek naar de meest fascinerende plekken ter wereld, om inheemse volkeren te fotograferen. In 2013 publiceerde hij zijn eerste boek Before They Pass Away, waarmee Jimmy’s droom om meer bewustzijn te creëren voor deze prachtige culturen in vervulling kwam.

Reis mee met Jimmy Nelson

Door zijn reizen ontdekt Jimmy Nelson dat er een grote nederigheid bestaat in hoe rijkdom wordt gedefinieerd door de mensen die hij heeft ontmoet. Waar Jimmy vandaan komt, wordt vaak gestreefd naar materiële bezittingen. Veel van de volkeren die hij heeft bezocht, hebben een andere opvatting over rijkdom, mede door hun levens die zo symbiotisch en duurzaam verbonden zijn met de natuur, waarvan we ontzettend veel kunnen leren.

Begin 2016 is Jimmy Nelson begonnen met de productie van Homage to Humanity. Bij dit boek zit ook een zogenaamde Companion App. Dit maakt het mogelijk alle foto’s in het boek tot leven te laten komen door deze te ‘scannen’. Van de Marquesas in Frans Polynesië tot de Dolgans in Siberië. Op deze manier neemt Jimmy je hoogstpersoonlijk mee naar deze prachtige plekken en kan je zelf ervaren hoe het is om tussen de door Jimmy gefotografeerde mensen te staan.

Prachtig eerbetoon

Homage to Humanity is een prachtig eerbetoon aan de culturele diversiteit van onze bewonderenswaardige planeet. Dit prachtige boek mag eigenlijk niet ontbreken in jouw kast.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie