Homage to Humanity

Jimmy Nelson exposeert nog tot 15 maart in Museum aan het Vrijthof

Christel de Wolff 2719 0
Nog tot en met 15 maart 2020 presenteert Museum aan het Vrijthof te Maastricht een oeuvre-tentoonstelling van Jimmy Nelson. De expositie Homage to Humanity biedt een omvangrijke en kleurrijke selectie portretten van inheemse volkeren die dreigen te verdwijnen.

Voor Jimmy Nelson is het zijn grootste museale tentoonstelling in Nederland tot nu toe. In het monumentale museum in Maastricht zijn meer dan tachtig foto’s te zien, waaronder niet eerder getoond werk. Daarnaast worden ondersteunende video’s, boeken en reisverhalen gepresenteerd. Als bezoeker waan je je met de fotograaf op reis. Met een speciale gratis app kunnen toelichtende filmpjes en 360° beelden van de fotolocaties worden bekeken. Museum aan het Vrijthof organiseert tevens een uitgebreid randprogramma, toegespitst op jongeren.

Over Jimmy Nelson

De Brits-Nederlandse fotograaf Jimmy Nelson heeft internationale bekendheid verworven met zijn iconische boeken Before They pass Away (2013) en Homage to Humanity (2018). Al zijn hele leven reist de fotograaf de wereld rond om op de meest afgelegen plekken de meest unieke gemeenschappen te portretteren. Met zijn foto's wil jij mensen bewust maken van de culturele diversiteit en de mate waarin deze wordt bedreigd door voortschrijdende technologie en globalisering. 

Lees meer: het boek Homage to Humanity van Jimmy Nelson

Expositie Jimmy Nelson

Van 26 september tot en met 15 maart 2020 bezoek de tentoonstelling met het werk van Jimmy Nelson in Museum aan het Vrijthof te Maastricht. Meer informatie over de expositie vind je op de website van het museum


Vorig jaar kondigde Museum aan het Vrijthof aan verder te gaan als fotografiemuseum. Dit bleek een gouden zet te zijn, valt hier te lezen. 
afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel