Jazzfotograaf Jimmy Katz exposeert in Fotogalerie in de Gewelven

Redactie DIGIFO... 1549 0
Jazzfotograaf Jimmy Katz komt naar Nederland. Katz werd door wijlen Herman Leonard 'the best working jazz photographer on earth' genoemd. Naast een presentatie van zijn jazzportretten op het komende North Sea Jazz Festival exposeert Katz ook in Fotogalerie In de Gewelven in Kasteel Woerden.

Persbericht

Jimmy Katz is geboren in New York City. Na zijn eindexamen aan Bowdoin College in 1980 is Katz begonnen als expeditie-leider extreme skier in U.S.A., Rusland, Peru, Bolivia en Nieuw Zeeland. Op zestien jarige leeftijd hoorde Katz The Lonious Monk en Art Blakey in Carnegie Hall en was direct geraakt door jazz muziek.

In de loop der jaren verzamelde Katz meer dan 4000 jazzalbums en nam zijn muziek mee tijdens zijn tochten over de gehele wereld. Katz herinnert zich een extreem koude, stormachtige nacht in Peru, tentje opgeslagen aan een bergwand op een hoogte van ca. 6000 meter, luisterend naar John Coltrane. In 1991 stopt Katz met expeditie-klimmen en begint met het fotograferen van jazz musici.

Foto © Jimmy Katz
Foto © Jimmy Katz

In de jazz, blues en populaire-muziekwereld is Katz's fotografie niet te missen. Katz heeft meer dan 300 album- en ruim 120 magazine-covers op zijn naam staan, inclusief een aantal voor Jazz Times. De laatste vijf jaar heeft Katz zich toegelegd op het technische aspect van live jazzmuziek. Live jazzmuziek is het meest inspirerend, creatief en fundamenteel, 'Ik wil deze momenten vasthouden'.

Foto © Jimmy Katz
Foto © Jimmy Katz

Opening op zaterdag 5 juli

Katz' bijzondere jazzfotografie wordt op de eigenwijze Fotogalerie-In-de-Gewelven-manier gepresenteerd, op grootformaat prints, in zwart-wit en in de allerhoogste kwaliteit. De expositie wordt zaterdag 5 juli om 16.00 uur geopend door Ruud Visschedijk, directeur van het Nederlands Fotomuseum. Jimmy Katz zal hierbij persoonlijk aanwezig zijn. De tentoonstelling is tot en met 15 september te bezichtigen in Fotogalerie in de Gewelven.

Foto © Jimmy Katz
Foto © Jimmy Katz

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie