Nikon D1X

Jared Polin doet fotoshoot met een 16 jaar oude camera

Redactie DIGIFO... 4070 2
Digitale camera's zijn tegenwoordig behoorlijk geavanceerde computers. Scherpstellen gaat razendsnel, RAW-bestanden zijn enorm en het ISO-bereik is zo hoog dat sommige camera's bijna als nachtkijker werken. Zestien jaar geleden was dat wel anders. Was het toen ook lastiger om foto's te maken? Jared Polin nam de proef op de som en deed een professionele fotoshoot met de Zestien jaar oude Nikon D1X.

De eerste digitale camera is al in 1988 ontwikkeld, maar de eerste digitale spiegelreflexcamera, de Nikon D1, kwam pas in 1999 op de markt. Jared Polin ging met de opvolger van deze revolutionaire camera op pad, de Nikon D1X.

 

Lees ook: Speciale decoratie - collectie vintage camera’s aan de muur op werkplek

Nikon D1X

De Nikon D1X was in de tijd dat hij uitkwam een topmodel van maar liefst € 6000,-, maar vergeleken met de topmodellen van tegenwoordig stelt het niet heel veel voor. De camera had een CCD aps-c sensor met slechts zes megapixels (het zou nog een aantal jaar duren voordat de eerste fullframe camera ontwikkeld zou worden), een twee inch scherm en  iso-waarden van 125 tot 800.

Jared Polin

Jared Polin is een professionele fotograaf met een zeer populair YouTube-kanaal. Tijdens deze shoot laat hij nog maar eens zien dat een echte fotograaf met elke camera mooie foto's kan maken. De camera heeft misschien wat tekortkomingen en werkt wat minder soepel dan camera's van tegenwoordig, maar als hier rekening mee houdt, kan je nog steeds mooie foto's maken.

Voor meer video's van Jared Polin kan je kijken op zijn website.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van Davidov

Erg mooie portretfoto's!

afbeelding van renedenengelsman

Serieus? Was er iemand die dacht dat een echte fotograaf met een oude camera lelijke fotos zou maken?