Niet politiek, alleen fotografisch

Jared Polin analyseert officiële foto van president Trump

Redactie 1048 0
Iets meer dan een week geleden maakte het Witte Huis de officiële presidentiele foto van Donald Trump bekend en de reacties op deze foto waren niet overweldigend. Er was commentaar op de gebruikte camera, de instellingen en de achtergrond. Jared Polin analyseert regelmatig foto's en besloot deze foto ook eens onder handen te nemen.

Voordat Polin begint met het analyseren laat hij weten dit alleen vanuit een fotografisch oogpunt te doen en geen politieke uitlating te doen. Vervolgens kijkt hij eerst naar de presidentiële portretten van George W. Bush en Obama voordat hij zich aan het portret van Trump waagt. Hij komt al snel tot veel van dezelfde conclusies die we vaker hebben gehoord, maar zegt ook ervan overtuigd te zijn dat het een samengestelde foto is.

Lees ook: Jared Polin doet fotoshoot met een 15 jaar oude camera
Lees ook: Officieel Trump-portret: niet veel soeps

Jared Polin

Jared Polin is misschien wel beter bekend als FroKnowsPhoto: een professionele fotograaf met een zeer goed bekeken YouTube-kanaal waar hij nieuw materiaal recenseert, lessen geeft en foto's analyseert. In zijn meest recente video neemt hij de foto van president Trump onder de loep.

Kijk voor meer video's van Jared Polin op zijn YouTube-kanaal.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie