Het verschil tussen 85mm en 135mm

Het verschil tussen 85mm en 135mm

Eefke Burg 539 0
Julia Trotti maakt bijzonder mooie portretten waar je je vingers bij aflikt. Gelukkig wil ze haar geheimen maar al te graag met ons delen. In haar video laat ze zien wat het verschil is tussen 85mm en 135mm.

Eerste verschillen tussen de 85mm en de 135mm

Het eerste wat de fotograaf opvalt als ze aan het fotograferen is, is dat je met zowel 85mm als 135mm flink wat afstand hebt tot je model als je deze ten voeten uit wil fotograferen. Bij de 135mm is dit echter nog een grotere afstand, waardoor de fotograaf bijna in de zee moest staan toen ze een shoot deed aan het strand.

Lees ook: Portrettips: omgaan met cameraschuwe mensen

Als je de twee foto's van zowel de 85mm als de 135mm naast elkaar ziet, dan zie je dat het andere effect van een langere brandpuntsafstand ook duidelijk: de achtergrond  komt daardoor veel meer dichterbij en je kan daardoor minder zien van de omgeving. In de huidige compositie die ze heeft gekozen, werkt dit in het voordeel van de 85mm.

Lees ook: Oplichter zadelt bruidsfotograaf met € 4.000,- schuld op

Lastig aan de vergelijking is dat ze deze deed met een 85mm f/1.2 en dat het maximale diafragma van de 135mm f/2 bedraagt. Hierdoor noemt ze een verschil wat met name wordt veroorzaakt door het andere diafragma: namelijk dat er een groter gedeelte onscherp is bij de 85mm.

Verschil tussen de 85mm, 105mm en de 135mm

Eerder schreef ik ook een vergelijking tussen de 85mm, 105mm en de 135mm van Sigma, die je hier kan bekijken.

Wil je de volledige verschillen zien die fotograaf Julia Trotti heeft waargenomen, bekijk dan ook haar video hieronder.

 

 

afbeelding van Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke