Fototentoonstelling Creatieve compositie

GuruShots komt naar Amsterdam

Remco Stunnenberg 796 0
GuruShots komt naar Amsterdam! Na shows in Milaan, Parijs, Berlijn en New York, is Amsterdam de volgende stad waar de beelden van de fototentoonstelling 'Creatieve compositie' getoond worden.

De tentoonstelling is komend weekeinde te zien. De feestelijke opening is vrijdag aanstaande, 3 augustus van 19.00u tot en met 22:00u in QLICK Gallery, een fotogalerij in het hart van Amsterdam.

Deze tentoonstelling is het resultaat van een uitdaging waarbij talloze fotografen van over de hele wereld werden uitgedaagd hun meest creatieve composities in te sturen. Door tentoonstellingen over de hele wereld te organiseren, bouwt GuruShots naar eigen zeggen 'bruggen tussen de virtuele en de tastbare wereld en inspireren we honderdduizenden fotografen van over de hele wereld'.

Over GuruShots

GuruShots is een site voor zowel professionele als amateurfotografen. Op de site van GuruShots vind je een groot aantal Challenges om met jouw beste foto's rond een bepaald onderwerp deel te nemen aan een wedstrijd. Per challenge mag je vier foto's plaatsen. Deze komen op je eigen challengelijst te staan waar onder andere ook te zien is hoe lang de challenge nog duurt en hoeveel stemmen een foto al heeft.

Stemmen gebeurt binnen de site, door de deelnemers. Om dit proces zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, worden de foto's getoond zonder vermelding van de maker. Op een klokje kun je zien hoe het staat met je zogenoemde Exposure Bones. Deze kan er voor zorgen dat je foto's vaker of hoger in de lijst vertoont worden. De bones verdien je door te stemmen in je eigen challenge. Dus hoe vaker je stemt, hoe groter de kans dat jij zelf ook stemmen vergaart.

Een niet geheel onbelangrijke vraag is wat GuruShots kan doen met jouw beelden? Lees daarvoor goed de voorwaarden. Je behoudt ten alle tijden zelf alle rechten, maar GuruShots heeft wel het recht je foto's te gebruiken om zichzelf onder de aandacht te brengen. Je foto's worden dus geen shareware of iets dergelijks, wat bij andere sites nog weleens het geval kan zijn.

Meer informatie over GuruShots vind je hier.

Lees ook: Samenspel van compositie, kleur, vorm en lichtval 

Lees ook: 'Living the Light – Robby Müller’ 20 september in de bioscopen 

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco