Saskia Boelsums – Landscapes

Samenspel van compositie, kleur, vorm en lichtval

Remco Stunnenberg 1290 0
Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert tot en met 20 oktober 2018 een expositie van beeldend kunstenaar Saskia Boelsums. Met 'Landscapes' exposeert de fotograaf voor de eerste keer bij de galerie.

De intrigerende beelden weerspiegelen de schoonheid van Hollandse landschappen met dreigende wolkenluchten; een samenspel van compositie, kleur, vorm en lichtval.

Voor haar landschapsfotografie voelt Saskia Boelsums een sterke verbondenheid met de Hollandse traditie van landschapsschilders als Maris en Van Ruysdael. De natuur en de seizoenen zijn de grootste inspiratiebron. Om een bepaalde intensiteit en beleving te realiseren, onderzoekt de kunstfotograaf kou, duisternis, mist en de dreiging van donkere onweerwolken. Daarbij zorgt de huidige klimaatverandering voor een spanningsveld.

Saskia Boelsums (Amstelveen, 1960) is opgegroeid in Iran en op Curaçao. Ze volgde een opleiding ruimtelijke en grafische vormgeving aan de Academie Minerva in Groningen. Ondanks haar bekendheid als installatiekunstenaar, heeft Saskia zich sinds 2013 volledig toegelegd op fotografie. Met veel succes. Haar autonome werk is al meerdere malen bekroond en te zien geweest op exposities in Amsterdam, Berlijn, Londen, Moskou en New York.

Beelden: © Saskia Boelsums

Openingstijden galerie

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur.

Eduard Planting Gallery | Fine Art Photographs

Eerste Bloemdwarsstraat 2 in Amsterdam

Lees ook: Opening expositie Britse celebrity fotograaf Terry O’Neill

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco