Geheimen gelekt

GoPro Hero 8 gelekt: 120fps video in 4K

Siem van Woerkom 457 0
De foto's zijn inmiddels al weer bijna overal offline gehaald, maar we hebben wel wat informatie kunnen vinden.

Geruchten

Twee aankomende camera van GoPro, de Hero 8 en de Max 360 camera, zijn naar verluidt afgebeeld in een reeks 'leak' van de welbekende website Photo Rumors. Naast de afbeeldingen beweren de lekken dat de Hero 8 de maximale fps van zijn voorganger zal verdubbelen, met de mogelijkheid om in 4K te filmen met maximaal 60 fps of maximaal 480 fps tijdens het filmen in HD. Het zou ook een reeks nieuwe accessoires kunnen ondersteunen. Beste nieuws? Het zal naar verluidt al volgende maand worden aangekondigd.

De Hero 8 'leak' komt slechts enkele weken nadat fabrikant DJI een directe concurrent heeft uitgebracht in de vorm van de DJI Osmo Action, de eerste actiecamera van het bedrijf. GoPro zal ongetwijfeld de hete adem van DJI in zijn nek voelen en wat hype willen creëren met de geheime informatie.

Foto's van de lek zijn hier te vinden. 

Specificaties gelekt?

De nieuwe GoPro zal naar verluidt een reeks accessoires ondersteunen, waaronder een nieuw monteerbaar scherm en een externe LED-zaklamp. Er is mogelijk ook een accessoire voor een externe microfoon. Het robuuste ontwerp van GoPro's betekent namelijk meestal dat ze compromissen sluiten als het gaat om functies zoals audiokwaliteit. 

Als laatste komt er naar voren uit de 'leak' dat de Hero 8 een nieuwe versie van GoPro's interne SoC, GP2 genaamd, zal gebruiken. Het bedrijf debuteerde zijn GP1-chipset met de GoPro Hero 6 in 2017. Een nieuwe SoC kan verbeteringen betekenen in kleurnauwkeurigheid, videostabilisatie en kwaliteit van de digitale zoom.

We zijn zeer benieuwd wat GoPro binnenkort aan gaat kondigen!

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem