Nu ook prachtige 4K beelden in het donker!

Het eerste officiële accessoire voor de GoPro Hero 8? Een lamp voor vloggers

Siem van Woerkom 361 0
Toen de GoPro Hero 8 aangekondigd werd gaf het bedrijf aan dat er veel nieuwe accessoires mee zouden komen. Nu is daar dan de eerste!

Eerste officiële GoPro mods

De eerste officiële GoPro accessoires voor de nieuwe GoPro Hero 8 zijn een feit! Je herinnert je misschien de semi-officiële mods van vroeger nog wel die bijvoorbeeld een LCD-scherm of de broodnodige extra batterijduur toe voegde aan de eerdere modellen. Met deze nieuwe mods draait het echter allemaal om het toevoegen van extra camerafunctionaliteit, met name die functies die aantrekkelijk zijn voor vloggers in plaats van sporters.

De eerste die GoPro heeft onthuld is de Light Mod (die zo'n 50 dollar kost. De Europese prijs is op dit moment nog onbekend). Het is misschien niet zo opwindend als de Media Mod met ingebouwde shotgun-microfoon of de LCD Display Mod, maar het geeft een goede blik van de visie die GoPro klaar heeft liggen voor zijn camera's.

Wat voegt het toe?

De 'lamp' van GoPro is niet revolutionair, maar voelt wel coherenter dan sommige alternatieven van de on-officiële partijen. Ten eerste is hij erg klein, dus het voelt niet alsof je een enorme lamp op je GoPro bevestigt en met 200 Lumen is hij helder genoeg om een directe omgeving 's nachts te verlichten. De lamp komt ook met een siliconen hoes die fungeert als een diffuser, zodat het licht minder hard is en meer verspreid. Daarnaast beschikt de lamp over vier helderheidsinstellingen. De batterij is ingebouwd (deze wordt opgeladen via USB-C) en GoPro claimt tot zes uur gebruik. De Light Mod is ook waterdicht, net als de Hero 8 Black zelf.

Wat het meest duidelijk is, is dat GoPro dit als een hulpmiddel ziet voor vloggers. De grootte van de Light Mod maakt hem veelzijdig genoeg om op het lichaam te dragen, maar hij zit ook discreet naast of op je GoPro zonder teveel massa en gewicht toe te voegen. De Hero 8 Black is stabiel genoeg (door de Hypersmooth 2.0 functie) voor run-and-gun vloggers. De camera uitbreiden met betere belichtingsopties en verbeterde spraakopnames is een duidelijke poging vanuit GoPRo om hun aantrekkingskracht te vergroten voor mensen die op zoek zijn naar een 'rig' in zakformaat.

 

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem