Klein maar krachtig

Scherper en sterker dan ooit; de GoPro Hero8 Black

Siem van Woerkom 487 0
Na vele leaks in de afgelopen maanden heeft GoPro zijn nieuwste actiecamera officieel aangekondigd: de GoPro Hero8 Black

Daar is hij dan!

GoPro heeft officieel zijn nieuwste actiecamera aangekondigd: de GoPro Hero8 Black. 14% Lichter, een ingebouwde inklapbare mount, een hele reeks nieuwe accessoires en hij beschikt nu over beeldstabilisatie tot 240 frames per seconde.

Op papier ziet de GoPro Hero8 Black er grotendeels hetzelfde uit; de 12MP-camera kan nog steeds 4K-video opnemen tot 60 fps en 1080p-video met maximaal 240 fps. Toch heeft hij talloze upgrades ontvangen aan de softwarekant om de prestaties tijdens het gebruik te verbeteren.

Software verbeteringen

RAW-opnames voor foto's (en die zien er behoorlijk goed uit!) zijn nu uitgebreid naar alle modi, inclusief time-lapse en burst-foto's. Met de ingebouwde digitale lenzen kun je naadloos schakelen tussen de vier beeldvelden: SuperView, Wide, Linear en Narrow. Kies gewoon je favoriet en begin met filmen of fotograferen

Het echte hoogtepunt is HyperSmooth 2.0, die de 3-assige beeldstabilisatie nog verder verbetert en nu te gebruiken is bij alle resoluties en alle beeldsnelheden - inclusief de 8x slow-motion die mogelijk wordt in de 240fps 1080p modus. Schokken worden volledig verwijderd en het eindresultaat is oprecht bizar soepel. 

HyperSmooth 2.0 heeft ook nog een andere coole functie: Boost, een in-app-functie die er automatisch voor zorgt dat de horizon recht blijft waardoor beelden nog stabieler zijn dan normaal. De eveneens verbeterde TimeWarp 2.0 beschikt nu over een automatische snelheidsaanpassing. Wat goed werkt wanneer de camera bijvoorbeeld voor een rit op een auto gemonteerd is 

Prijs en andere details

Naast de camera zelf gaat GoPro vooral hard in op de optionele accessoires. De Media Mod beschikt over een shotgun-microfoon met directionele audio, een USB-C-poort, een HDMI-out-poort en een 3,5 mm externe microfoonaansluiting. Het mooie punt hier is dat de action-cam ook twee hotshoes bezit om de andere nieuwe Mods te bevestigen.

De Display Mod is een inklapbaar voor- of achterwaarts gericht 1,9-inch scherm dat aan de bovenkant van de Media Mod wordt bevestigd zodat het makkelijker wordt om selfies te maken. Ondertussen is de (optionele) Light Mod - die volgens GoPro 's werelds meest veelzijdige licht is' - waterdicht tot 10 meter en wordt geleverd met een diffuser.

De GoPro Hero8 Black is nu beschikbaar voor pre-order en zal op 20 oktober te koop zijn voor een prijs van zo'n 379.99eu.

 

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Siem