AER - Throw your GoPro

Gooi je GoPro in de lucht met AER

Fabienne Keijzer 7033
Wil je graag aerial foto’s of video’s maken met een GoPro maar is een drone te duur? Dan hebben deze jongens van de Universiteit Twente een leuke oplossing bedacht. Met AER kun je je GoPro de lucht in gooien zonder deze te beschadigen.

AER 

Een viertal Nederlandse studenten van de Universiteit Twente zochten naar een manier om aerial foto’s en video’s te maken zonder daarvoor een dure drone te hoeven kopen. Ze bedachten AER, een soort grote dartpijl gemaakt van schuim waar je je GoPro in kunt stoppen en er dan mee kunt gooien. De gestroomlijnde pijl zorgt ervoor dat hij altijd stabiel kan vliegen en je dus mooie beelden kunt maken. Omdat het grootste gewicht in de onderkant zit, waar ook de GoPro zit, maakt de AER altijd mooie beelden.

AER

Kickstarter 

Je klikt je GoPro gemakkelijk in de schuimen behuizing. Je kunt een GoPro HERO 3+, 4 en 5 in de AER gebruiken. De groothoeklens van de GoPro wordt niet gehinderd door de behuizing. De vier studenten hebben hun project op Kickstarter gelanceerd. Ze hopen er 70.000 euro mee op te halen. De Kickstarter eindigt op 3 november en ze hebben tot nu toe bijna 32.000 euro opgehaald. De AER zelf kost 50 euro en is tot nu toe alleen via Kickstarter te bestellen.

 

 

 

Je kunt de jongens en hun AER-avonturen volgen via Instagram, waar ze foto’s en video’s plaatsen die ze maken met de AER.
 

Lees ook: Gespot op photokina: GoPro Omni 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne