Crowdfunding AER ruimschoots gehaald

Crowdfunding AER ruimschoots gehaald

Redactie DIGIFO... 651 0
Kennen jullie de AER nog? Met deze Twentse uitvinding kun je zonder zorgen je GoPro de lucht in gooien voor spannende opnames. De crowdfundingsactie is inmiddels ruimschoots geslaagd, er is zelfs € 50.000 meer opgehaald dan voorzien.

Een viertal Nederlandse studenten van de Universiteit Twente zochten naar een manier om aerial foto’s en video’s te maken zonder daarvoor een dure drone te hoeven kopen. Ze bedachten AER, een soort grote dartpijl gemaakt van schuim waar je je GoPro in kunt stoppen en er dan mee kunt gooien. De gestroomlijnde pijl zorgt ervoor dat hij altijd stabiel kan vliegen en je dus mooie beelden kunt maken. Omdat het grootste gewicht in de onderkant zit, waar ook de GoPro zit, maakt de AER altijd mooie beelden.

AER

Kickstarter 

Je klikt je GoPro gemakkelijk in de schuimen behuizing. Je kunt een GoPro HERO 3+, 4 en 5 in de AER gebruiken. De groothoeklens van de GoPro wordt niet gehinderd door de behuizing. De vier studenten hebben hun project op Kickstarter gelanceerd. Ze hopen er 70.000 euro mee op te halen. De Kickstarter eindigt morgen, maar het doel van € 70.000 is inmiddels al ruimschoots gehaald. Tijdens het schrijven van dit artikel staat de teller net boven de € 120.000. De AER gaan we dus binnenkort in de praktijk zien!

De AER zelf kost 50 euro en is tot nu toe alleen via Kickstarter te bestellen.

 

Je kunt de jongens en hun AER-avonturen volgen via Instagram, waar ze foto’s en video’s plaatsen die ze maken met de AER.
 

Lees ook: Gespot op photokina: GoPro Omni 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie