Zelf filmen in 360 graden met de GoPro Omni

Gespot op photokina: GoPro Omni

Redactie DIGIFO... 2015 0
Op de photokina kun je er niet omheen. 360 graden is overal. En één van de grote spelers van deze nieuwe technologie is GoPro, dat eerder dit jaar Omni op de markt bracht. Wij keken eens goed naar de mogelijkheden van deze camera.

Op het eerste gezicht ziet de GoPro Omni er vrij simpel uit. Het lijkt een gekanteldekubus met zes GoPro camera´s en niet veel meer. Er zit echter meer achter. De GoPro´s zijn via een synchronisatiemodule aan elkaar verbonden waardoor je geen tijd meer kwijt bent met het synchroniseren van de videos. Dit scheelt niet alleen enorm veel werk in de post-productie, maar kan ook een hoop frustratie voorkomen.

Bij de Omni wordt er een camera aangewezen als eerste camera en dit is de enige die je hoeft in te stellen. Dit kan op de GoPro zelf, maar ook via een remote of de app, en alle instellingen worden automatisch overgenomen door de andere vijf camera’s. Ook heeft de Omni een beveiliging zodat je nooit waardeloze beelden maakt omdat een van de zes camera’s niet werkt. Als er een sd kaart niet (goed)  in een camera zit of werkt om een andere reden niet, dan geeft de omni dit aan en begint hij niet alsnog met filmen.GoPro Omni

Omni import

Hoe interessant de camera ook is, GoPro is enthousiaster over de software die het bedrijf hiervoor heeft ontwikkeld. Met de Omni importer kan je simpelweg je sd-kaarten in je computer stoppen ( eventueel alle zes tegelijk met een card-reader) en de software ziet welke camera waar gepositioneerd stond en koppelt gelijk alle beelden aan elkaar voor een preview.  Hierna is het mogelijk om de video te editen, niet alleen als 360 graden video, maar ook als ‘platte’  2D video.

De Omni is in twee versies te koop, een uitgeklede versie voor filmmakers die al beschikken over  GoPro camera’s en een volledig pakket met alles wat je nodig hebt om ermee aan de slag te kunnen. Dit volledige pakket kost rond de € 5.000,- en bevat zes GoPro camera’s, sd-kaarten, extra acuus en een extra stoomvoorziening voor de synchronisatiemodule.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van GoPro.

DIGIFOTO & Photokina 2016

DIGIFOTO is aanwezig in Keulen met een groot redactie team bestaande uit fotografen, journalisten en een video team. Lees hier alles over Photokina 2016 en volg Facebook, Twitter, Instagram & Google+ voor het laatste nieuws!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie